Rijkaart bewondert onverzettelijkheid Cruijff: Laat ze maar lullen, zei hij dan’

Foto: Rijkaart bewondert onverzettelijkheid Cruijff: Laat ze maar lullen, zei hij dan’

Vandaag zou Johan Cruijff 75 jaar zijn geworden en in het kader daarvan maakte Ajax TV een speciale uitzending. Onder meer Frank Rijkaard en Dennis Bergkamp kwamen aan het woord over Nederlands beste voetballer aller tijden.

Rijkaard vond het prachtig hoe Cruijff zijn eigen weg ging. “Er was wel eens een moment dat hij een uitspraak had gedaan en daar vielen heel veel mensen dan over”, herinnert de voormalig verdediger zich. “Ook stond het breed uitgemeten in de pers. Ik zag hem dan de volgende dag en toen zei ik: goh je hebt wel wat losgemaakt hé? Toen zei hij: laat ze maar lullen. Ze weten toch niet waar ze over hebben.” 

“Als je er zo over nadenkt, weet hij dat er kritiek kan komen en hij kan dat zo naast zich neerzetten”, vervolgt Rijkaard. “Hij gaat door met het bereiken van zijn doel. Dat laat ook wel hem als een groot persoon zien. Een ander zou misschien denken dat hij zich moet inbinden, dat deed hij niet.”

Bergkamp

Bergkamp geeft ook nog altijd hoog op over de eeuwige nummer 14. Cruijff liet de creatieveling al op 17-jarige leeftijd debuteren in het eerste van Ajax. “Als zeventienjarige jongen laat hij je debuteren, dan wordt het wat persoonlijker dat hij daadwerkelijk interesse heeft in de speler Bergkamp. Dan voel je je onoverwinnelijk. Het gevoel van: als hij aan mijn zijde staat, komt het wel goed. Dat gevoel heb ik al die jaren gehad; dat er altijd iemand op de achtergrond zat die je een advies kon geven of een beslissing kan maken. Dat geeft je wel een bepaalde rust.”

TIP: Een 2-0 zege van Ajax tegen PEC levert bijna 6x je inleg op. Pak nu ook €250 bonus bij Circus!

Zou Cruijff ook nog in de huidige tijd een geweldige trainer kunnen zijn?

  • Ja, tuurlijk wel
  • Heb mijn twijfels..
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie