Rijaard onderneemt juridische stappen tegen Derksen

Soccernews

[img align=left]uploads/derksen, johan [closeup].jpg[/img]ADO Den Haag-verdediger Daniël Rijaard gaat een klacht indienen tegen Johan Derksen, hoofdredacteur van [i]Voetbal International[/i]. de 30-jarige Rijaard heeft inmiddels zijn zaakwaarnemer, mnr. Gerben van de Corput, op de hoogte gebracht en hij gaat juridische stappen nemen tegen Derksen.

De ex-vriendin van Rijaard, Chanine Wezer, stapte vorig jaar naar de politie waartegen ze verklaarde dat Rijaard een aantal wedstrijden van ADO Den Haag had verkocht. Het openbaar ministerie onderzocht de zaak vervolgens, maar kon geen enkel bewijs vinden tegen de speler. Het OM betreurt het ook dat de zaak in de publiciteit is gekomen, waardoor Rijaards goede naam in diskrediet is gebracht. Er werd dus geen enkele aanklacht tegen Rijaard ingediend. Het hele verhaal was te lezen in [i]VI[/i].

Het [i]AD[/i] meldt dat van de Corput een klacht tegen de analyst van [i]Voetbal Insite[/i] ingediend bij de Raad van Journalistiek. Derksen blijft volhouden dat Rijaard wel degelijk betrokken was bij de omkoping. “Ik heb het idee dat justitie niet erg gezocht heeft”, houdt Derksen vol. “Het amateurisme droop er van af. Uit goede bronnen weet ik dat de FIOD nog steeds met het onderzoek bezig is. Die hebben er wel een vinger achtergekregen. De FIOD was er achter de schermen al mee bezig, maar toen kwam Justitie en moest de FIOD aan de kant. Justitie kende de wegen niet, hebben acht mensen gehoord en alles voor zoete koek aangenomen. Nu blijken er veel dingen die we geschreven hebben wel degelijk te kloppen”, aldus Johan Derksen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie