Real Betis in beroep tegen straf

Soccernews

[img align=left]uploads/logo real betis.jpg[/img]Real Betis Sevilla is ontevreden over de straf die het heeft gekregen. De club mag de komende drie thuisduels niet in het eigen stadion spelen, zo bepaalde de Spaanse voetbalbond. De Spaanse club gaat nu in beroep tegen de opgelegde straf.

De club, die al niet bepaald een gelukkig seizoen kent, kreeg de straf naar aanleiding van het flesincident in het bekerduel tegen Sevilla. Tijdens de wedstrijd kreeg Sevilla-trainer Juande Ramos een fles tegen hoofd, gegooid uit het publiek van Betis. Vervolgens werd de trainer bewusteloos per brancard van het veld gedragen. De arbiter besloot uiteindelijk het duel te vroegtijdig te beeïndigen.

“Wij worden gewoon gebruikt als zondebok. Dit is een poltieke beslissing. Diverse topclubs werden in het verleden gespaard voor vergelijkbare praktijken en wij worden direct zwaar gestrafd”, aldus Betis’ juridische vertegenwoordiger Manuel Castano.

De bekerwedstrijd tussen beide ploegen wordt op 20 maart uitgespeeld op het thuishaven van Getafe, zonder publiek. Waar Betis de drie ‘strafduels’ gaat afwerken is vooralsnog niet bekend.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie