Rafael van der Vaart walgt van Valentijn Driessen: ‘Tenenkrommend’

Foto: Rafael van der Vaart walgt van Valentijn Driessen: ‘Tenenkrommend’

Rafael van der Vaart is op zijn zachtst gezegd niet blij met de vragen van journalist Valentijn Driessen direct na afloop van de wedstrijd Nederland – Oostenrijk (2-3). De ex-international irriteerde zich mateloos en gaf bij de NOS zijn mening over de kwestie.

‘Heel erg overdreven’

Van der Vaart schoof zoals zo vaak aan in het programma NOS Studio Fußball. Hij reageerde op de vraag wat hij vond van alle kritiek die bondscoach Ronald Koeman over zich heen krijgt. “Dat is gedeeltelijk natuurlijk wel terecht. Maar om nou meteen te vragen naar zijn positie, zoals Valentijn Driessen deed… Laten we even duidelijk zijn: we hebben kritiek op Joey Veerman, Virgil van Dijk, Memphis Depay en Koeman, maar het zijn wel gewoon mensen. Van die spelers wordt altijd maar verwacht dat ze de pers te woord staan en netjes blijven. Dat hoort ook bij je vak, maar uiteindelijk ben je een mens. Ik vind dat je daar ook kritisch naar mag kijken. Zo’n vraag vond ik echt tenenkrommend, als ik heel eerlijk ben.” Van der Vaart refereerde hier naar de vraag die Valentijn Driessen direct na afloop van de wedstrijd op de persconferentie stelde aan bondscoach Ronald Koeman.

“In hoeverre is jouw positie als bondscoach nog houdbaar als je er in de volgende ronde kansloos uit gaat na zo’n EK?”, vroeg Driessen aan Koeman. Van der Vaart besluit zijn relaas: “Laten we heel eerlijk zijn: Oranje speelt gewoon slecht. Dat mag ook gezegd worden. Je gaat niet zomaar van iedereen winnen, dat is duidelijk. Maar om nou meteen te zeggen: ‘Koeman is een slechte trainer, is hij wel de juiste man op deze positie?’ Dat vind ik wel heel erg snel gaan.”

Eens met Van Der Vaart?

  • Ja
  • Nee
834+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie