‘PSV en Ajax vechten om Mexicaanse buitenspeler’

Foto: ‘PSV en Ajax vechten om Mexicaanse buitenspeler’

Iedere Mexicaan die het in eigen land goed doet, wordt vroeg of laat in verband gebracht met Ajax en PSV. Zo ook Alexis Vega. De linksbuiten van Chivas is volgens Mexicaanse media de volgende die de stap naar de Eredivisie kan maken.  

Alexis Vega (25) viel de kijkers van het WK in Qatar al op voordat hij een bal had geraakt. De buitenspeler van Mexico barstte namelijk in tranen uit tijdens het volkslied voor de wedstrijd tegen Polen. Het was zijn debuut op het WK nadat hij een lange weg heeft afgelegd en bijna was gestopt met voetballen.

Vega werd geboren in Mexico-Stad, maar werd afgewezen door de lokale club Pumas. Hij vertrok naar het nabijgelegen Toluca en werd daar als een groot talent gezien. De snelle dribbelaar speelde met hogere teams mee en werd opgeroepen voor Mexico Onder 20. Op zijn achttiende maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht en na twee maanden maakte hij zijn eerste doelpunten.

Daarna sloeg het noodlot toe. Vega raakte in zijn debuutseizoen geblesseerd aan zijn knie en moest drie keer geopereerd worden. De buitenspeler lag er anderhalf jaar lang uit en verloor de hoop op een succesvolle voetbalcarrière. Na een zware revalidatie keerde hij in 2018 terug op het veld. Meteen blonk hij weer uit bij Toluca en na één volledig seizoen verdiende hij een transfer naar de traditionele topclub Chivas.

Kwaliteiten

De samenwerking tussen Chivas en Vega werd al snel een liefdesverhaal. Met zijn acties, voorzetten en doelgerichtheid groeide hij uit tot een bepalende speler bij de club uit Guadalajara. Vega kan op alle aanvallende posities uit de voeten, maar speelt meestal als linksbuiten, om vervolgens met zijn rechterbeen naar binnen te trekken. Vega is niet de grootste, maar wel sterk, balvast en agressief in het druk zetten. In Mexico wordt hij na Chucky Lozano gezien als de tweede beste vleugelaanvaller van het land.

De aanvaller hoeft niet per se weg bij Chivas. Hij krijgt er een miljoenensalaris, woont in een mooie stad en geniet van het Mexicaanse leven. Vega heeft een reputatie als feestbeest en is meerdere keren in het nieuws gekomen omdat hij aan het drinken was. Het heeft hem echter nooit tegengehouden om te presteren op het veld. Hij speelt al 5 jaar veel wedstrijden voor Chivas, scoort regelmatig en is uitgegroeid tot basisspeler bij de nationale ploeg. Een transfer naar Europa lijkt de logische vervolgstap.

Ajax en PSV

De media in Mexico houden ervan om de sterren uit de Liga MX in verband te brengen met grote clubs. Zo werd Vega al in één adem genoemd met FC Barcelona en Chelsea. Ook Ajax en PSV worden snel genoemd vanwege de goede prestaties van Mexicanen in Nederland.

PSV zou vorig jaar al interesse hebben gehad in Vega, die over een aflopend contract beschikte, maar dat uiteindelijk verlengde tot de zomer van 2024. Nu wordt de club uit Eindhoven weer genoemd vanwege de samenwerking met Chivas en de vacature voor een linksbuiten na het vertrek van Cody Gakpo.

De Eredivisieclubs hebben concurrentie van Real Betis, Sevilla en Celta de Vigo. Ook deze Spaanse clubs zijn bekend met Mexicaanse spelers. Real Betis kocht Andrés Guardado bijvoorbeeld van PSV en trok later Diego Lainez aan. Laatstgenoemde werd ook bij Ajax genoemd, maar koos voor La Liga en zat daar vier seizoenen op de bank. Een tussenstap in de Eredivisie zou voor Vega dus geen slecht idee zijn.

Een goede versterking voor PSV of Ajax?

  • Ja
  • Nee
909+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:30
0+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
11+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
14+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
12+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
43+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
205+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
67+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
36+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
91+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
315+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
33+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
278+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
747+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
296+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
752+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
76+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
128+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
456+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie