Play-offs: FC Groningen onverslaanbaar in Euroborg

Soccernews

[img align=left]uploads/logo fc groningen[/img]FC Groningen heeft vanavond een verrassende overwinning geboekt in het eigen Euroborg-stadion. De Trots van het Noorden kreeg nummer twee AZ op bezoek, maar dit krachtsverschil werd in de wedstrijd zelf nimmer duidelijk. Uiteindelijk dropen de Alkmaarders zelfs met 3-1 af.

In de eerste helft ging de strijd nog redelijk gelijk op. Alleen AZ-aanvoerder Denny Landzaat kreeg een opgelegde kans, maar faalde voor doelman Bas Roorda. In de tweede helft had FC Groningen het betere van het spel en kwam het in de 55e minuut tot scoren door een mooi doelpunt van Yuri Cornelisse.

Zes minuten voor tijd kreeg FC Groningen weer een opwelling. Het mat spelende AZ zag Fledderus op prachtige wijze de 2-0 binnenschieten achter doelman Henk Timmer. Een minuut voor tijd deed Van der Linden het onwaarschijnlijke en schoot de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. Smet op de wedstrijd voor Groningen was de 3-1 van Jaliens in blessuretijd, waardoor AZ aan een 2-0 in eigen huis genoeg heeft voor een finaleplek in de strijd om het Champions League-ticket.