Pepe krijgt kolossale schorsing na ‘geflipte’ uitingen

Soccernews

Pepe zal door zijn daden in het competitieduel met Getafe dit seizoen niet meer in actie komen. De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond heeft de Portugees voor tien wedstrijden geschorst. Mocht de landskampioen in beroep willen gaan tegen de straf, heeft de formatie daar nog tien dagen de tijd voor.

Pepe ging in de thuiswedstrijd tegen Getafe volledig door het lint. Nadat hij een tegenstander een duw had gegeven, schopte de Portugees hem vervolgens éénmaal tegen zijn benen en vervolgens in zijn onderrug. Hierna was hij nog niet klaar en verkocht hij Juan Ángel Albín een vuistslag, schold de vierde official uit, waarna hij bij het derde doelpunt aan Madrileense kant ook nog eens het veld betrad.

Pepe is opmerkelijk genoeg niet gestraft voor de vuistslag die hij uitdeelde aan Albín. Voor de overige delicten, waaronder een strafschop veroorzaken en het ontnemen van een mogelijk doelpunt, is de speler wel veroordeeld. Na de wedstrijd maakte hij echter wel excuses voor zijn wangedrag eerder die avond: “Mensen weten dat dit niet mijn stijl is.”

Een verklaring heeft hij die avond echter wel gehad voor zijn gedrag. “De scheidsrechter gaf geen penalty toen er een overtreding op Gonzalo Higuaín werd gemaakt. Toen even later Casquero helemaal vrij stond in het strafschopgebied en ik te laat arriveerde, gebeurde het allemaal heel snel. Ik gaf een penalty weg en raakte vervolgens buiten zinnen. Ik kan het verder echt niet uitleggen. Ik bied iedereen mijn excuses aan.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie