‘Partijdige UEFA naait Oranje’

Foto: ‘Partijdige UEFA naait Oranje’

Nederland is genaaid door een partijdige UEFA. Dat vermoedt voormalig international Willem van Hanegem althans. Hij doelt op het afkeuren van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk.

Van Hanegem vermoedt dat arbitrage Frankrijk bewust heeft gematst

“Als je kijkt naar het resultaat, dan heeft Oranje het goed gedaan tegen de Fransen”, laat Van Hanegem optekenen in het Algemeen Dagblad. “Met dat punt is de knock-outfase wel bereikt. Het hadden er ook drie kunnen zijn als ze die goal van Xavi Simons hadden goedgekeurd. Je kunt het niet bewijzen, maar als we tegen Slovenië of Albanië hadden gespeeld hadden ze hem geteld.”

Verder laat Van Hanegem zich uit over de andermaal tegenvallende Memphis Depay. “Ik denk toch dat hij aan de linkerkant meer waarde heeft voor de ploeg dan in de punt van de aanval. Vooropgesteld dat het niet eenvoudig was om tegen die Franse verdedigers op te boksen, zie je dat Memphis snel ongeduldig wordt. Dan gaat hij op zoek naar de bal en vaak week hij uit naar links waar je juist Gakpo de ruimte moet geven en weg moet blijven. Die is in de één tegen één zo gevaarlijk.”

Van Hanegem verdedigt Georginio Wijnaldum

De kritiek op invaller Georginio Wijnaldum vindt De Kromme niet helemaal gerechtvaardigd. “Hij verdiende een paar vrije trappen, deed het slim. Dat niet iedereen dat meer wil zien, dat moet dan maar. Hij speelt in Saoedi-Arabië en dan heb je het bij veel mensen opeens afgedaan. De Roemeen Nicolae Stanciu speelde geweldig, bij N’Golo Kanté struikelen ze in studio’s over elkaar om te zeggen hoe goed hij weer is. Aymeric Laporte speelt gewoon bij Spanje, de beste ploeg tot op heden. Over Cristiano Ronaldo hoef ik helemaal niets te zeggen. Allemaal spelers uit de competitie in Saoedi-Arabië. Alleen bij Wijnaldum oordelen we opeens dat daar spelen en op een EK uitkomen niet meer kan.”

Geloof jij dit?

  • Ja
  • Nee
5033+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie