‘Overmars vroeg naar terugkeer Ajax’

Foto: ‘Overmars vroeg naar terugkeer Ajax’

Marc Overmars heeft enkele weken na zijn gedwongen vertrek bij Ajax bij de Amsterdammers een verzoek ingediend om terug te keren. Beide partijen kwamen echter niet tot een overeenstemming. Dat schrijft Menno de Galan in zijn boek Ajax in crisis, zo meldt Het Parool.

Vertrokken Overmars wilde terugkomen

De voormalig directeur voetbalzaken beleefde sportief een succesvolle periode met onder meer het bereiken van de halve finale van de Champions League, maar moest begin 2022 plotseling afscheid nemen vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bij Overmars kwam het nieuws hard aan, waarna hij nog een lijmpoging probeerde te ondernemen.

Kort na zijn vertrek dronk hij koffie met Leen Meijaard, die op dat moment voorzitter van de raad van commissarissen was. Overmars vroeg daarbij naar verluidt of het mogelijk was om terug te keren. Ajax wilde hiermee akkoord gaan, mits hij voor een langere periode onder de radar zou verdwijnen, in therapie zou gaan en nogmaals zijn excuses zou aanbieden.

Waar Overmars begon aan therapeutische sessies, had hij er na twee keer genoeg van. Het zou niets voor hem zijn geweest, waardoor hij een ander pad besloot te bewandelen en twee maanden later een contract ondertekende bij Royal Antwerp FC. Met de Belgische club won hij afgelopen seizoen het landskampioenschap. Ajax zou zijn overstap als een klap in het gezicht hebben ervaren.

Problemen met positie Van der Sar

Het boek gaat eveneens over de andere zaken die in Amsterdam zouden zijn misgegaan. Zo opereerde algemeen directeur Edwin van der Sar na het vertrek van Overmars plotseling alleen en had hij daar grote moeite mee. Hij betrok Meijaard bij veel zaken, waardoor de voorzitter van de rvc in de praktijk half in de directie actief was.

Kan Overmars ooit nog terugkeren bij Ajax?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
1484+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie