Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Oud-spelers AZ halen flink uit naar Scheringa

Soccernews

Maandagochtend werd bekend dat de bank van AZ-voorzitter Dirk Scheringa (DSB Bank, red.) failliet is gegaan. Enkele oud-spelers van AZ vertellen in de nieuwste editie van [i]Sportweek[/i] over de werkwijze van Scheringa.

Aan spelers en trainers werden lage hypotheekrentes, aandelenpakketten en verzekeringen aangeboden, waar ze zeker niet beter van werden. “Mij werd een laag basissalaris aangeboden”, vertelt een oud-speler die anoniem wil blijven. “Maar dat kon ik dan opkrikken met een aandelenpakket dat aan het einde van m’n contract één miljoen euro waard was. Op papier heel mooi, maar dat was nou net het probleem. Scheringa wilde die eindsom niet garanderen, er werd niets getekend, het was een mondelinge afspraak. Sommige spelers zijn daar met open ogen ingetuind, die stonden na drie jaar met lege handen.”

Spelers die veel voor de club hebben betekend, moesten om te kunnen vertrekken veel geld inleveren. “Het was regelrechte chantage”, vertelt een andere oud-speler die ook anoniem wil blijven. “Het stond zwart op wit dat ik recht had op een bepaald percentage van de transfersom, maar ik moest een papier ondertekenen dat ik er vanaf zag. Dan praatte je wel over heel veel geld. Natuurlijk had je kunnen weigeren dat te tekenen, maar dan kwam je niet weg bij AZ.”

Een andere oud-speler, die ook anoniem wil blijven, vertelt aan het blad dat het ‘wel-afspreken-niet-nakomen’ beleid ervoor zorgde dat de toenmalig technisch directeur Martin van Geel vertrok bij de Alkmaarders. “Die kon zich niet meer verenigen met de heersende bedrijfscultuur van liegen en bedriegen. Afspraken werden moedwillig vergeten. Niemand durfde het op te nemen tegen de almachtige Dirk Scheringa. Zwijgen werd beloond, het waren allemaal gehersenspoelde jaknikkers geworden. Het was net een sekte.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie