Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Oranjekoorts stijgt na ruime oefenzege: “Dat is soms wel gek”

Foto: Oranjekoorts stijgt na ruime oefenzege: “Dat is soms wel gek”

Ronald Koeman merkt dat er na de oefenwedstrijd tegen Canada de Oranjekoorts nu wél stijgt, en dat men positiever is over de kansen op het EK. De bondscoach gaf aan het wel eens lastig te vinden dat dit na één wedstrijd zo kan veranderen.

Ronald Koeman vindt het vreemd dat Oranjekoorts na één wedstrijd zo kan stijgen

Koeman sprak op de persconferentie zondagmiddag over de hoge verwachtingen rond Oranje. “Wij zijn kritisch, ikzelf ook. Dat mag, dat moet zelfs. Als je van Canada wint, hoor je ineens dat de Oranjekoorts wél stijgt. Dat is soms wel gek, want dat gaat maar over één wedstrijd. Aan ons om te bereiken wat wij willen, we zien dan wel hoe ver we gaan komen.”

Eigenwijze groep

Koeman zei eerder nog dat er een bepaalde eigenwijsheid in zijn groep zit. Wat bedoelde hij daarmee? “Je hebt spelers die een actie willen maken, dat vereist eigenwijsheid. Niet altijd doen ze dat op het juiste moment, maar we hebben veel spelers die de bal graag hebben om het zelf op te lossen.”

Herkent de keuzeheer patronen uit zijn eerste periode aan het roer van de nationale ploeg? “We hebben veel goede spelers, misschien hebben sommige landen in de breedte wat meer keuze op het allerhoogste niveau, maar de groep van nu is kwalitatief sterk en we hebben meerdere opties. Ik denk dat het dicht bij elkaar ligt en dat het te vroeg is om na één wedstrijd gelijk aan die eerste periode te gaan denken. Qua sfeer en teamgeest is het wel vergelijkbaar.”

Heb jij ook al de Oranjekoorts te pakken?

  • Ik wel!
  • Ik niet
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie