Oranje-zaalvoetbalinternational Taoufik Chadli kiest alsnog voor Marokko

Foto: Oranje-zaalvoetbalinternational Taoufik Chadli kiest alsnog voor Marokko

Taoufik Chadli speelde tot voor kort voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Maar de technische balvirtuoos heeft nu alsnog gekozen om voor Marokko uit te komen. De eerste interlands speelde de goalgetter onlangs al voor het Afrikaanse land, vertelt hij openhartig aan SoccerNews.nl.

In september vorig jaar acteerde de uit het Limburgse Heerlen afkomstige Chadli, die in de competitie uitkomt voor eredivisionist Tigers Roermond, nog in Oranje tijdens het WK kwalificatieduel tegen Kosovo (2-1 winst). Het Wilhelmus werd uit volle borst meegezongen in Rotterdam, maar toch besloot de aanvaller om ook nog elders te gaan kijken.

Topland

Hij ging namelijk in op een uitnodiging van de Marokkaanse zaalvoetbalbond om een week stage te komen lopen bij het nationale zaalvoetbalteam, dat zich overigens al voor het komende WK heeft gekwalificeerd. Chadli (achterste rij derde van rechts op de foto) deed onlangs al met Marokko mee tijdens een toernooi in Montenegro, waar wedstrijden werden gespeeld tegen het gastland, Egypte en Frankrijk.

De talentvolle zaalvoetballer was meteen verkocht, temeer omdat de Fifa-regelgeving zijn overstap toestaat. “De reden van mijn besluit is dat de ontwikkeling van het zaalvoetbal in Marokko en ook de passie aldaar anders is dan in Nederland”, legt Chadli uit. Over deelname met de nationale ploeg aan het bovengenoemde Montenegrijnse toernooi is hij lyrisch.

“Ik kreeg er een warm welkom, ook van bondscoach Hicham Duig.” Marokko investeert volgens de Limburger veel meer geld in het zaalvoetbal dan in Nederland, waardoor de fysieke begeleiding met ijsbaden en speciale voeding veel uitgebreider is.

Moet de KNVB meer geld in het zaalvoetbal gaan steken?

  • Ja
  • Nee
147+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie