‘Oranje-selectie geeft signaal af over vaccineren’

Foto: ‘Oranje-selectie geeft signaal af over vaccineren’

Er is de afgelopen dagen opschudding ontstaan over de coronavaccinatie voor Oranje-internationals. Een deel van de selectie kreeg vorige week de prik, maar een aantal spelers besloten te weigeren met alle commotie van dien.

Sjoerd Mossou schrijft namens het Algemeen Dagblad: “Pas afgelopen woensdag, bij de eerste samenkomst in Zeist, had de voetbalbond de praktische mogelijkheid zijn spelers te vaccineren. Toen moest het vooral snel en pragmatisch, zo concludeerde de medische staf, volgens het principe ‘elke prik is er eentje’. Een gelegenheid om tot een collectieve aanpak te komen, en de voetballers daarbij uitgebreid voor te lichten, was er niet meer.”

De AD-journalist vervolgt: “Van de vijftien internationals die woensdag present waren, zagen zes voetballers af van die last minute-optie. Niet allemaal omdat ze per se geen vaccinatie willen, sommigen twijfelden aan het moment, zo kort voor een eindtoernooi. Oranje beweegt zich al in een bubbel tijdens het EK, terwijl de spelers bij hun clubs al maanden zonder vaccinatie functioneren. Ze wilden ofwel liever wat bedenktijd, ofwel liever een prik ná het seizoen. Aangezien voetballers al ruim een jaar voortdurend worden getest, en zich daarbij aan tal van regels moeten houden, voelden ze blijkbaar niet allemaal de dringende noodzaak om zich nu te laten prikken.”

Spelers als Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum kwamen door hun late aankomst sowieso niet in aanmerking voor de coronaprik. “Inmiddels zit Oranje zo dicht op het EK, dat bondscoach De Boer en zijn staf het onverstandig achten om alsnog te gaan prikken, gezien de risico’s op ziekte of bijwerkingen.”

Zouden alle internationals gevaccineerd moeten zijn?

  • Ja
  • Nee
754+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie