Onrust duurt voor: bestuursleden Ajax stappen op

Foto: Onrust duurt voor: bestuursleden Ajax stappen op

Er is onrust ontstaan bij Ajax. Bestuursraadsleden Ruud Haarms en Mike Harman zijn opgestapt vanwege het voornemen om de leden van de raad van commissarissen te belonen.

Chaos door voorgenomen beloningen

Ajax wil de commissarissen financieel gaan belonen. Voetbalcommissaris Jan van Halst zou net als voorzitter Pier Eringa 50.000 euro bruto tegemoet kunnen zien, waar Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick zouden kunnen rekenen op 35.000 euro. Het gaat om een jaarlijkse beloning.

Het voornemen van Ajax is niet lekker gevallen. Erelid Arie van Os noemde de kwestie al ‘ronduit belachelijk’. “Dit past wat mij betreft precies in de chaos van de afgelopen weken. Elke dag als ik de krant open sla, laat ik me weer verrassen”, zo verklaarde de de oud-penningmeester in De Telegraaf.

Verdeeldheid binnen Ajax

Datzelfde medium schrijft: “Met 73 procent van de aandelen kan de vereniging Ajax het plan door de BAVA loodsen. De bestuursraadsleden Haarms en Harman waren faliekant tegen, omdat de commissarissen met hun partner al geregeld bij Europese wedstrijden in de watten worden gelegd, maar haalden bakzeil, omdat hun medebestuursleden Wendy Nagel, Marc Stuut, Sander Mallie en Eijken zelf vóór de beloning zijn.”

Overigens is er een voorstel in de maak om de bestuursraad op 26 mei te dwingen om tégen te stemmen. Het is dus mogelijk dat de commisarissen van Ajax alsnog naar hun financiële beloning kunnen fluiten.

Beloningen voor commissarissen?

  • Prima
  • Niet aan beginnen
933+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie