Obodai: “Van der Haar bleef me maar ‘monkey, monkey’ noemen”

Soccernews

[img align=left]uploads/obodai, anthony [op] [closeup].jpg[/img]Anthony Obodai werd zo’n vijf weken geleden met twee keer geel van het veld gestuurd tijdens een duel met ADO Den Haag. Vandaag doet de middenvelder van RKC een boekje open over de desbetreffende wedstrijd. Tegenover het [i]Brabants Dagblad[/i] liet de Ghanees weten dat de eigenlijke oorzaak voor zijn rode kaart kwetsende woorden van ADO-spits Hans van der Haar waren.

Obodai kreeg zijn tweede gele prent te zien, nadat hij een stevige tackel maakte op ex-ploeggenoot Van der Haar. Diezelfde Van der Haar zou gedurende de wedstrijd Obodai vele malen voor aap hebben uitgemaakt. “Ik had hem het liefst een mep verkocht”, aldus de kleine Afrikaan. “Maar dan hadden de tv-camera’s het breed uitgemeten. Hij bleef me maar ‘monkey, monkey’ noemen. Weet je hoe erg het is om een aap genoemd te worden, als je een zwarte huid hebt? Ik heb het bij de scheidsrechter aangekaart, maar die deed er niets aan.”

Van der Haar zelf wilde ook nog wel een woordje kwijt over de kwestie. “Ik ga niet zeggen wat ik exact heb gezegd, maar ik vind het wel kinderachtig dat Obodai er nu op terugkomt. Hij heeft me vorig seizoen tijdens een training ook wel eens ‘son of a bitch’ genoemd. Ik kan je verzekeren dat mijn moeder dat niet is. Ik vind dat je daar boven moet staan.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie