‘Nummer tien’ verdwijnt bij Milan op verzoek oude garde

Soccernews

AC Milan zal vanaf nu gaan aantreden in een 4-4-2-systeem. Trainer Leonardo wijzigt de formatie op verzoek van de ervaren spelers, die denken zo meer compact te kunnen gaan spelen. De geplaagde grootmacht is dit seizoen pas goed voor negen punten en vier doelpunten in de Serie A. Ronaldinho (foto) wordt het voornaamste slachtoffer van de wijziging.

Leonardo speelde dit seizoen al vaker met twee spitsen, maar de spelers hebben de Braziliaan volgens [i]La Gazzetta dello Sport[/i] verzocht over te stappen op een meer defensieve speelwijze. Ronaldinho was de aangewezen kandidaat om de leemte van het vertrek van Kaká in te vullen, maar de baltovenaar faalt voorlopig slechts.

Voorheen speelde Milan met één of twee aanvallende middenvelders, meestal in de [i]kerstboom[/i]-variant 4-3-2-1. De [i]Rossoneri[/i] behaalden met dit systeem hun grootste successen onder de naar Chelsea vertrokken oefenmeester Carlo Ancelotti. Kaká en Clarence Seedorf waren als [i]trequartisti[/i] de gangbare vertolkers van die rollen.

Seedorf zal volgens de berichten zijn vertrouwde plek links op het middenveld weer innemen, in een linie die verder gevormd zal worden door het jonge talent Ignazio Abate en de twee routiniers Gennaro Gattuso en Andrea Pirlo. Deze formatie wordt het eerst uitgeprobeerd in de thuiswedstrijd van zaterdag tegen AS Roma.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie