Nick Hofs schiet Feyenoord langs AZ

Soccernews

[img align=left]uploads/hofs, nick.jpg[/img]Feyenoord heeft drie belangrijke punten gepakt. Het was in de eigen Kuip te sterk voor het AZ van Louis van Gaal. AZ leed hierbij zijn eerste uitnederlaag dit seizoen. In een aantrekkelijk duel bleek Feyenoord de sterkste, het werd 3-2.

Nadat Feyenoord agressief aan het duel begon nam AZ in het verloop van de eerste helft het initiatief over. Toch was het Feyenoorder Nick Hofs die in de 29ste minuut zijn vrije trap achter doelman Bulters schoot. Drie minuten later zorgde De Zeeuw alweer voor de gelijkmaker op aangeven van Tim de Cler.

In de tweede helft had AZ het betere van het spel, maar weer was het Feyenoord dat scoorde. Timothy Derijck maakte de 2-1. De Belg reageerde attent op bal die via derde doelman Bulters voor zijn voeten kwam.

In de 74ste minuut kwam Timmer te laat zijn goal uit, waardoor Koevermans de gelijkmaker kon binnenschieten. Hierna dicteerde AZ, maar het kon maar niet tot scoren komen. Dit mede door sterk keeperswerk van doelman Henk Timmer.

Negen minuten voor tijd schoot Hofs zijn tweede van de avond binnen, al zag het keeperswerk van de jonge Bulters er opnieuw niet zeker uit. Hij verkeek zich op een houdbare bal, die hierdoor via de binnenkant van de bal in het doel belandde. AZ kreeg nog genoeg kansen om minimaal één punt mee naar huis te nemen, maar het scoren ging ze vanavond niet goed af.

Feyenoord is door de overwinning opgeschoven naar de vierde plaats op de ranglijst, drie punten achter AZ.