Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Nederlands bedrijf eist verbod op VAR bij EK

Foto: Nederlands bedrijf eist verbod op VAR bij EK

Het Nederlandse bedrijf Ballinno heeft de UEFA voor de rechter gesleept en eist een verbod op de Video Assistant Referee (VAR)-technologie tijdens het aankomende EK. Dat meldt De Telegraaf.

VAR-technologisch voor buitenspelmeting verboden op EK 2024?

Ballinno spant een kort geding aan jegens de UEFA én technologiefabrikant Kinexon voor ‘ongeoorloofde productie, verkoop en gebruik van buitenspeltechnologie voor videoscheidsrechters’. De bewuste technologie werd ook op het WK 2022 in Qatar gebruikt. Advocaat Rien Broekstra van advocatenkantoren Vossius en Brinkhof meldt dat er maandag aanstaande al een uitspraak zal gaan volgen. Mocht de rechter meegaan in een verbod, mag de technologie niet gebruikt gaan worden op het EK, te beginnen met de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland op 14 juni.

‘Ongeoorloofd gebruik van onze uitvinding’

Peter Borst, eigenaar van Ballinno, legt uit dat het om de buitenspel-meetinstrumenten gaat (een chip in de bal). Borst claimt dat zijn bedrijf er een octrooi op heeft en de UEFA het zonder toestemming heeft overgenomen. “We hebben onmiddellijk contact opgenomen met Kinexon, de fabrikant van de technologie die door de UEFA wordt gebruikt. We hebben herhaaldelijk geprobeerd om de kwestie op een vriendelijke manier op te lossen, maar tot nu toe waren Kinexon en de UEFA niet bereid om samen te werken of zelfs maar te praten. Misschien dachten ze dat we te klein zijn om het aan te durven de UEFA voor de rechter te slepen. Maar wij zijn trots op onze uitvinding en zullen niet werkeloos toezien hoe anderen het gebruiken zonder onze toestemming. Procederen is de enige optie om onze uitvinding te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik.”

Zie jij een verbod er wel doorheen komen?

  • Ja
  • Nee
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie