‘Nederland zorgt voor EK-schandaal’

Foto: ‘Nederland zorgt voor EK-schandaal’

De Nederlandse fans op het Europees kampioenschap worden in het algemeen gelauwerd, maar gisteren tijdens Oranje tegen Frankrijk in de Red Bull Arena in Leipzig ging het mis: de spelers van Les Bleus werden bekogeld met allerlei biertjes en Valentijn Driessen en Mike Verweij van De Telegraaf reppen van een schande.

Bierregen bij Oranje-Frankrijk: “Ik vind het echt schandalig”

“Weet je wat nou het lullige is? De sfeer in Leipzig was fantastisch. Maar dat is bijzaak, daar gaat het niet om”, begint Verweij. “Nederlandse fans hebben een hele mooie sfeer verzorgd in Leipzig, maar gedraag je ook in het stadion. Ik vind het echt schandalig wat daar gebeurt.”

Driessen sluit zich daarbij aan: “Voor het imago van de Nederlandse supporter is het natuurlijk killing. Gelukkig ging Griezmann er heel erg volwassen en professioneel mee om. Hij pakte gewoon die bekers en legde ze weg, zonder het publiek te intimideren. Daardoor kon die wedstrijd ook doorgaan, maar anders wordt het natuurlijk een hele onplezierige toestand.”

“Zover is de UEFA nog niet”

“Dat moet je gewoon niet willen en moet je gewoon niet doen. We zien het eigenlijk nauwelijks meer in de Eredivisie omdat de wedstrijden daar dan worden stilgelegd. Dan gaan we met z’n allen naar binnen. Zover is de UEFA nog niet en het is te hopen dat het niet zover komt”, vervolgt de journalist annex televisiepersoonlijkheid. In Berlijn, waar Oranje zijn laatste groepsduel met Oostenrijk speelt, zal het sowieso níét gebeuren… “Ik weet wel dat je in Berlijn heel ver moet kunnen gooien wil je het veld bereiken, dus daar zal het geen probleem zijn. Maar als supporter moet je gewoon je fatsoen bewaren, hoeveel bier je ook in je mik hebt gedouwd.”

Hij sluit af: “Als je aankomt in de stad zie je al halfdronken mensen en als ze dan eenmaal bij het stadion zijn, dan zijn ze compleet dronken. Dan kun je ze misschien nog beter weigeren ook.”

Ben jij het met ze eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
1669+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie