NAC Breda wint maar moet diepgaan tegen IJsselmeervogels

Soccernews

[img align=left]uploads/logo ijsselmeervogelsvogels.jpg[/img]Vandaag werd er in de tweede ronde van de KNVB-beker de wedstrijd gespeeld tussen de amateurs van v.v IJsselmeervogels en de BVO NAC Breda. Beide partijen speelden om te winnen en dat was ook te zien aan het begin van de wedstrijd.

De algeheel amateurkampioen van vorig seizoen begon fel aan de wedstrijd en NAC Breda kreeg geen voet aan de grond. Dat mondde uit in de eerste kans voor ‘de Rooien’. Na een prima lopende aanval was het aanvaller Jeffrey Winter die Edwin Zoetebier niet kon verschalken.

Na een minuut of 18 was het wel raak. Uit een corner scoorde verdediger Jeroen Rijsdijk. Hij liet bij de tweede paal keeper Zoetebier kansloos. Even later was het raak voor de Bredase club. Centrumverdediger en aanvoerder Tamas Petö scoorde koppend uit een corner van Mike Zonneveld. Daarna ging het snel.

Eerst was het Leonardo die zijn befaamde dribbel tentoon spreidde en zo door de verdediging van IJsselmeervogels heen liep. Met een stiftje verschalkte hij doelman Paul Verboom. Daarna was Dennis Knuppe nog dicht bij een doelpunt, maar zijn volley werd door Zoetebier uit de kruising tot corner getikt.

Acht minuten voor rust was het Maceo Rigters die een fout in de verdediging van de amateurs afstrafte. Iedereen dacht aan de buitenspelval voor Leonardo en stopte met voetballen. Rigters dacht daar anders over en kon alleen op keeper Verboom af. Met een afstandschot wist hij te scoren, maar deze bal had toch een prooi moeten wezen van de van SHO overgekomen goalie. Twee minuten voor de theepauze was het opnieuw Leonardo die ervandoor ging en scoorde via een been van een IJsselmeervogels-verdediger. Zo gingen we op de Westmaat rusten met een 1-4 voorsprong voor NAC Breda.

In de tweede helft was het voetbal minder spectaculair. De sneller aanvaller Dennis van der Steen kwam in het veld voor de tegenvallende Dennis Knuppe en wist met enkele acties wat meer vuur in het spel van IJsselmeervogels te leggen.

IJsselmeervogels wist toch nog iets terug te doen. Invaller Sjoerd van der Waal scoorde in de lange hoek nadat hij na een knappe individuele actie alleen op doelman Zoetebier kon aflopen. Hij liet de goalie kansloos.

Daarna was het nog van der Steen met een kans en Kevin Winter die het net niet wisten te vinden. Verder dan wat speldenprikjes daarna kwam de amateurploeg niet en zo wist NAC Breda zich te plaatsen voor de derde ronde van de KNVB-beker.

Rijnsburgse Boys, SC Genemuiden, ASWH en Achilles verrasten in het bekertoernooi. De amateurs schakelden respectievelijk Fortuna Sittard, FC Omniworld, Cambuur Leeuwarden en FC Volendam uit. FC Eindhoven zorgde voor de grootste stunt door Heracles Almelo te elimineren.