NAC Breda gemakkelijk voorbij Gandzasar Kapan

Soccernews

NAC Breda heeft donderdag de derde voorronde van de Europa League bereikt. De ploeg uit Breda won met 0-2 van Gandzasar Kapan. Anthony Lurling en Edwin de Graaf waren de doelpuntenmakers. In de volgende ronde moet de ploeg van Robert Maaskant het opnemen tegen KSP Polonia Warszawa.

[b] Gandzasar Kapan – NAC Breda 0-2[/b]
De wedstrijd in Armenië was voor NAC een veredelde oefenwedstrijd. In de eerste ontmoeting tussen beide ploegen won NAC al met 6-0. Ook in de return was het duidelijk dat de Bredanaars een paar maten te groot zijn voor Gandzasar. Na veertien minuten was het voor de eerste keer raak, toen Lurling een voorzet van Matthew Amoah wist af te ronden. De minuten daarna bleef NAC de sterkere ploeg, maar tot meer doelpunten leidde dat nog niet.

De Graaf wist de score na 34 minuten te vergroten. Een voorzet van Amoah werd volledig gemist door de defensie van Gandzasar, waardoor De Graaf alle ruimte had te scoren. Met de 0-2 werd het ook duidelijk dat de ploeg uit Armenië ook in de return niet voor een stunt kon zorgen.

Na de thee bleef NAC de sterke ploeg, maar door de ruime score in de heen wedstrijd en de voorsprong opgebouwd in de eerste helft was het beste er wel van af. Zo af en toe kwam Gandzasar er nog uit via een counter, maar verder dan één kans zijn de Armeniërs niet gekomen.

In de verdere tweede helft heeft NAC de wedstrijd rustig uitgespeeld. De ploeg heeft geen enkele schade opgelopen, alleen Martijn Reuser en Kees Kwakman ontvingen een gele kaart. In de slotfase ontving Gandzasar nog een rode kaart, nadat Ara Khachatryan de doorgebroken Lurling neerhaalde.

[b]Scoreverloop:[/b]
0-1 (14′) Anthony Lurling
0-2 (34′) Edwin de Graaf
[i]Bijzonderheid: Ara Khachatryan (Gandzasar Kapan) ontvangt een rode kaart (90′)[/i]

0 Votes

11:26
1+
Dit zijn de opstellingen van Heracles Almelo en RKC Waalwijk
11:18
9+
Opstellingen PSV en Sparta: Geen verrassingen aan Eindhovense kant in kampioenswedstrijd