Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Motherwell-speler O’Donell overleden tijdens wedstrijd

Soccernews

De voetbalwereld is opnieuw opgeschrikt door de dood van een voetballer op het voetbalveld. Nadat eerder dit jaar Sevilla-verdediger Antonio Puerta Perez overleed, overleed zaterdag Motherwell-voetballer Phil O’Donell. Het nieuws van het overlijden maakte Motherwell-voorzitter Bill Dickie bekend.

O’Donell zakte in de slotfase van de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen Dundee United in elkaar. De 35-jarige aanvoerder stond op het punt om vervangen te worden. De aanvoerder werd vijf minuten op het veld behandeld en daarna werd hij overgebracht naar een ziekenhuis, maar hulp mocht niet meer baten. De 35-jarige voetballer overleed in het ziekenhuis.

O’Donell zakte in elkaar, valk voordat hij door trainer Mark McGhee naar de kant zou worden gehaald. ”We wilde hem naar de kant halen, om hem te sparen voor de volgende wedstrijd. Het was toeval dat hij precies op dat moment onwel werd”, vertelde McGhee direct na afloop van de wedstrijd, zonder te weten hoe ernstig de situatie was. Later op de dag zal technisch directeur Ian Stillie een persconferentie verzorgen in het Wishaw General Hospital.

O’Donell startte zijn voetballoopbaan bij Motherwell. In 1994 vertrok hij naar de Schotse topclub Celtic. Daarna speelde hij bij Sheffield Wednesday in Engeland. In 2004 keerde hij terug bij zijn oude liefde Motherwell.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie