Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Meteen Feyenoord-klap voor Priske’

Foto: ‘Meteen Feyenoord-klap voor Priske’

Brian Priske lijkt binnenkort de nieuwe coach van Feyenoord te worden en Kenneth Perez rept van een verrassing. Ook benoemt de analyticus en oud-voetballer in gesprek met SoccerNews’ zustermedium Tipsbladet de grootste uitdaging voor de aanstaande manager van de Rotterdammers.

Kenneth Perez onthult Brian Priskes grootste uitdaging bij Feyenoord

Perez stelt dat er de afgelopen jaren wel wat veranderd is in De Kuip: “Feyenoord werd in 2017 kampioen, sinds een hele lange tijd, en vorig seizoen (2022-2023) herhaalde Arne Slot dat succes. Bovendien hebben ze het goed gedaan in Europa en dat heeft het hele verhaal rond de club wel wat veranderd. De druk is groter geworden: het is dan wel geen vereiste dat je kampioen wordt, maar je moet meespelen én het goed doen in Europa.”

En in het verleden was dat wel anders, aldus de Deen: “Toen was het genoeg als je hard werkte, maar nu moet je hard werken, maar ook extreem tactisch vaardig zijn. Het is een grote uitdaging om het stokje over te nemen van Arne Slot.”

Bovendien is de verwachting dat er wel iets gaat veranderen in Rotterdam-Zuid, op het gebied van de selectie… “Ik kan je nu nog niets vertellen over uitgaande transfers, maar het wordt óók een uitdaging om een ploeg te smeden die kampioen kan worden. En dan heb je het over transfers, dat wordt misschien wel Priskes grootste uitdaging.” Spelers als Santiago Giménez, Lutsharel Geertruida en ook Mats Wieffer staan er goed op in het buitenland.

Intelligentie

Perez denkt dat Priske over de kwaliteiten beschikt om het te rooien in De Kuip: “Hij is fatsoenlijk en intelligent.” De oud-voetballer van onder meer PSV en Ajax kent de huidige coach van Sparta Praag goed, want ze speelden samen in het Deense nationale team, bijvoorbeeld op het Europees kampioenschap van 2004. “Ik ben er heilig van overtuigd dat de toekomst toebehoort aan jonge coaches, die echt 24 uur per dag ‘aanstaan’. En je moet tegenwoordig behoorlijk intelligent zijn om om te gaan met een team met daarin 25 ego’s én een staf die waarschijnlijk bijna net zo groot is als de ploeg. Ik denk dat Brian die intelligentie heeft.”

Gaat hij slagen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
3650+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie