Merel Ek ‘pakte Albert Verlinde genadeloos terug’ in De Oranjezomer

Foto: Merel Ek ‘pakte Albert Verlinde genadeloos terug’ in De Oranjezomer

Onlangs stelde Albert Verlinde in De Oranjezomer dat het politiek journaille van Nederland ‘te aanvallend is’ richting regering en beoogd premier Dick Schoof. Maar Merel Ek ‘pakte Verlinde vervolgens genadeloos terug’, zo zag televisierecensente Angela de Jong van het Algemeen Dagblad.

Angela de Jong: ‘Het was eventjes veelzeggend stil in De Oranjezomer’

De Jong vond dat Verlinde onzin uitsloeg, omdat beoogde leiders van ons land best kritisch benaderd mogen worden. “Gelukkig zat Merel Ek aan de bar van De Oranjezomer. Die deinst normaal al niet terug om Johan Derksen van repliek te dienen als die het weer eens nodig vindt om op laatdunkende wijze te praten over de Haagse pers die van deur naar deur rent in hun jacht op quootjes, dus Albert lustte ze ook rauw. ‘Wat bedoel je daarmee?’ klonk het, op een toon die zowel ongeloof als ergernis verried vanwege zijn opmerking. En terecht. Zij en haar collega’s deden gewoon hun werk, niets meer en niets minder.”

“Maar haar echte gloriemoment kwam later, toen Hélène het interview aansneed dat Ali Niknam een paar uur eerder had gegeven aan Jeroen Pauw”, vervolgt De Jong haar column in de krant. “Zijn bank Bunq ligt onder vuur omdat er een toenemend aantal klanten slachtoffer is van oplichting én de bank totaal onbereikbaar is voor gedupeerden. Geraldine, die meer dan een ton kwijtraakte, deed haar verhaal vorige week bij De Oranjezomer.”

“Of zij haar geld terugkrijgt, wilde Ali niet beloven aan Jeroen. Want Geraldine had waarschuwingsmailtjes genegeerd en haar gezichtsherkenning gebruikt. Ik zag vooral een ondernemer die behendig lastige vragen ontweek en Jeroen die er niet helemaal lekker in zat, maar ik ben dan ook een zure columnist. Albert ging volledig mee in Ali’s verhaal en vond dat hij het interview goed had gedaan. Toen kwam Merel. Met de vraag of iemand wellicht bij Geraldine had gecheckt of het klopte van de gezichtsherkenning. Het was eventjes veelzeggend stil aan tafel bij De Oranjezomer. Lang leve de kritische journalistiek”, laat de columniste tot slot noteren.

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Luister jij graag naar Albert in De Oranjezomer?

  • Ja
  • Nee
737+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie