Matthijs de Ligt onthult hoe hij over coronavaccin denkt

Foto: Matthijs de Ligt onthult hoe hij over coronavaccin denkt

De spelers van het Nederlands elftal werden onlangs gevaccineerd tegen Covid-19, maar vijf à zes voetballers ‘weigerden’, onder wie Matthijs de Ligt. Dat ligt echter wel een stukje genuanceerder, vertelt de verdediger van Juventus aan de krant Trouw.

De Ligt gaf een interview aan ESPN over de inenting, maar dat zorgde voor behoorlijk wat ophef. Nu zegt hij: “Ik zag het interview terug. Het was geen doordachte mening. Wij als spelers konden ons woensdag in Zeist allemaal laten vaccineren, maar ik was niet in de buurt. Ik was die dag bij familie, bij mijn oma in Heeze. Ik wilde gewoon wachten met vaccineren tot mijn leeftijd aan de beurt was.”

De oud-Ajacied zei dat hij geen vaccin wilde: “Ik had er eigenlijk nog niet zo over nagedacht. Je leeft als voetballer toch altijd in een bubbel. Ik was nog niet klaar om erover te beslissen. Vervolgens werden mijn woorden flink opgeblazen. Dat snap ik, want er is een discussie gaande. Daarom vond ik het goed om via een tweet later mijn echte mening te geven.”

Zijn vader is apotheker… “Ja, maar met hem heb ik het er niet over gehad. Ik weet nu: je neemt het vaccin niet alleen voor jezelf, je doet het ook voor de mensen om je heen. Daarom wil ik het ook graag zodat we weer meer vrijheid in ons leven krijgen. En ik moet er niet aan denken dat ik voor een hele belangrijke wedstrijd van het Nederlands elftal ineens corona krijg.”

Zegt hij logische dingen?

  • Ja
  • Nee
423+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie