Martin Eibrink overleden

Soccernews

In Epe in de oud-voorzitter van FC Zwolle, Martin Eibrink, overleden. Eibrink, die slechts 63 jaar is geworden, was vanaf 1981 achttien jaar lang voorzitter van PEC Zwolle ’81, de voorloper van het latere FC Zwolle. Hij haalde onder meer doelman Piet Schrijvers en Johnny Rep naar Zwolle, dat onder hem een grote bloeiperiode in de eredivisie meemaakte.

Ook de verbouwing van het stadion nam hij deels voor zijn rekening: “Hij was de redder van het betaald voetbal in Zwolle, want zonder Eibrink was er zeker geen voetbal meer mogelijk geweest. Zelfs in de periode toen de club zes miljoen gulden schuld had, stelde hij zich op als grootste schuldeiser. Hij heeft echter nooit de erkenning gekregen van de gemeenschap, die hem als enige grote geldschieter bleef zien”, zei Gaston Sporre, zijn opvolger bij FC Zwolle, die samen met voetbalmakelaar Henk van Ginkel als een van de weinigen contact met hem bleef houden.

Eibrink was één van de succesvolste projectontwikkelaars in die tijd. De laatste jaren leefde Eibrink een erg teruggetrokken bestaan. Zaterdag wordt hij in stilte begraven.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie