Martha linksback bij Ajax: ‘Kon ik eerst niet accepteren’

Foto: Martha linksback bij Ajax: ‘Kon ik eerst niet accepteren’

Ar’Jany Martha is van oorsprong flankspeler, maar de laatste twee wedstrijden stond hij op linksachter bij Ajax. Het is even wennen, maar de jongeling geniet van iedere speelminuut in de hoofdmacht.

‘In het begin was ik zeker gespannen, sta ik hier echt?’

“Ik vind het wel prima als linksback. Al kon ik het eerst niet accepteren. Het lastige is dat je twee linies terug gaat. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ik het wel in me heb. En alles gebeurt met een reden. Ik heb de knop omgezet en doe gewoon mijn ding daar. Doordat ik rechtsbuiten heb gespeeld, weet ik nu wel wat een aanvaller wil doen. Ik analyseer de komende tegenstander ook en kijk hoe hij in een bepaalde situatie handelt. Daarop anticipeer ik in de één-tegen-één-duels”, vertelt Martha in De Telegraaf.

‘Dat het publiek me toezingt, bezorgt me een onbeschrijflijk gevoel’

De geboren Rotterdammer stelt zichzelf verder voor: “Ik ben een snelle speler, behendig aan de bal en kan een actie maken. En als persoon ben ik een blije jongen. Ik hou van grapjes maken en ben wel vrij spontaan. Maar als ik serieus moet zijn, ben ik serieus. Dat het publiek me toezingt, bezorgt me een onbeschrijflijk gevoel. Daar ben ik heel blij mee, want ik had niet verwacht dat ik zo’n impact zou maken op de fans. Ja, in het begin was ik zeker gespannen. Sta ik hier echt? Maar mijn droom in Ajax 1 te spelen is uitgekomen. Tegen Heerenveen was het al makkelijker dan tegen Volendam. Ik weet wat mijn taken zijn, luister goed wat de trainer zegt en speel mijn eigen spel.”

Martha is een topper in spe als linksback

  • Eens
  • Oneens
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie