Martens benoemt belangrijkste taak als nieuwe hoofdtrainer van AZ

Foto: Martens benoemt belangrijkste taak als nieuwe hoofdtrainer van AZ

Het belangrijkste doel van Maarten Martens bij AZ is het zelfvertrouwen toe te laten nemen bij de spelers. De assistent schoof door na het ontslag van hoofdtrainer Pascal Jansen, en geeft aan geen rigoureuze veranderingen door te voeren.

Belg volgde ontslagen Jansen op

Het ontslag van Jansen na de slechte prestatie in het bekertoernooi tegen de amateurs van Quick Boys betekent promotie voor de Belg. “Het is een apart gevoel”, aldus de 39-jarige nieuwe hoofdtrainer van AZ tegenover Voetbal International. “Het voelt vreemd om nu gefeliciteerd te worden. Ook ik was onderdeel van de staf de voorbije maanden. Ik word liever aan het eind van het seizoen gefeliciteerd.”

Rond de jaarwisseling hield Martens zich nog een spiegel voor. “Ik heb mezelf vragen gesteld Waar had ik in mijn rol de hoofdtrainer beter kunnen bijstaan? Maar ook: wat zou ik anders doen, als ik zelf hoofdtrainer zou zijn? Ik ben geen type dat met de deur in huis valt, dus in de eerste maanden bij de A-selectie ben ik gaan groeien in mijn rol”, vertelde de creatieveling van weleer na zijn eerste training als eindverantwoordelijk. “Dat wilde ik juist gaan uitbouwen na de winterstop. Meer helpen in het zoeken maar oplossingen, meer de discussie aangaan. We gingen in de winterstop met goede moed naar Spanje op trainingskamp, om de ploeg weer naar een hoger niveau te krijgen. En nu is Pascal weg en ben ik zijn opvolger.”

“Niet meteen schokkend anders”

Martens stelt dat men geen grote veranderingen hoeft te verwachten. Met Mees de Wit en Sven Mijnans keren zaterdagavond tegen PEC Zwolle wel twee herstelde spelers terug in de selectie. “Het zal niet meteen schokkend anders worden”, verzekert hij. “Het is niet zo dat alles zomaar omdraait, omdat je een nieuw figuur voor de groep zet. Het belangrijkste is dat we snel duidelijkheid aan de spelers geven en een dynamiek creëren waarin het zelfvertrouwen gaat toenemen. Want te veel jongens waren de laatste tijd niet de beste versie van zichzelf. De spelers weten zelf óók dat het beter moet. Het niveau moet zo snel mogelijk opgekrikt worden. Dat kunnen we.”

Zie je in Martens een goede coach?

  • Zeker weten
  • Heb mijn twijfels..
  • Kan dat (nog) niet beoordelen
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie