Koning Willem-Alexander spreekt zich uit over OneLove-actie

Foto: Koning Willem-Alexander spreekt zich uit over OneLove-actie

Koning Willem-Alexander vindt het niet goed dat sporters worden belast met het uitdragen van politieke statements. Het zou namelijk de verantwoordelijkheid zijn voor de organisaties eromheen, zo vertelt hij in de podcastserie Door de ogen van de Koning.

Koning Willem-Alexander over One Love-band

De afgelopen maanden ging het veel over de One Love-band die voor verbinding en tegen racisme en discriminatie staat. Waar onder meer Orkun Kökcü de band niet om wilde doen, was het in Qatar zelfs verboden om deze als aanvoerder om de arm te dragen. Het zorgde voor veel emotie tijdens het wereldkampioenschap.

Volgens Koning Willem-Alexander is het een beter idee om dit in de toekomst niet meer bij de sporters te leggen, maar om rondom de evenementen met acties te komen. Het zou namelijk niet goed zijn om de spelers met de situatie op te zadelen. “Daar moet je de sporters niet mee belasten”, zo vertelt hij in de podcast.

“Een sporter is een sporter. Hun hele leven zetten ze alles opzij om op topniveau te kunnen presteren. Het ligt niet aan de voetballers dat er in 2010 gekozen is om een WK in Qatar te houden. Zij zijn sporters en hebben zich gekwalificeerd voor het WK. Zij kunnen er niks aan doen waar het WK is en zij moeten zich concentreren op de sport. Sport en politiek moet je op dat niveau uit elkaar houden.”

Koningsdag in Rotterdam

De Koning gaf eerder in de podcast al aan dat hij stiekem fan is van Ajax, terwijl Koningin Maxima haar voorliefde voor Feyenoord niet onder stoelen of banken steekt. Donderdag reist hij samen met zijn familie af richting Rotterdam, waar hij zijn verjaardag zal vieren. Zondagavond staat in dezelfde stad de bekerfinale tussen PSV en Ajax op het programma.

Heeft de Koning gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
108+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie