KNVB wil zwarte lijst amateurvoetbal

Soccernews

De KNVB denkt er over na om een zwarte lijst in te voeren voor gewelddadige voetballers in het vaderlandse amateurvoetbal. Binnenkort zal Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal van de KNVB het plan aan de verschillende voetbaldistricten presenteren.

Eerder drongen clubs bij de voetbalbond aan voor de invoering van de zwarte lijst maar de KNVB gaf daar geen gehoor aan. Dit uit privacyredenen voor de spelers, ook zouden de amateurvoetballers hun hele leven worden achtervolgd om het feit dat zijn naam op de lijst stond.

Hierop stelde verschillende verenigingen rond Enschede een lijst op met geroyeerde leden. Zo kan een verwijderde speler zich niet zomaar aanmelden bij een andere club. Deze maatregel werd ingesteld na het incident waar Dennis B betrokken mee was. De 27-jarige speler van Bolnes schopte een tegenstander van de club Zinkwegse Boys bewusteloos. De speler liep hierdoor ernstige schade op aan zijn lichaam.

Na het incident en het verder aandringen van diverse clubs denkt de KNVB nu anders over de kwestie. ”We willen er alles aan doen om het voetbal leuk te houden. Als dit een aanvulling is, is het de moeite waard,” aldus de directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie