‘KNVB overweegt Wiegman als volgende bondscoach Nederlandse mannen’

Foto: ‘KNVB overweegt Wiegman als volgende bondscoach Nederlandse mannen’

Mocht het Nederlands elftal in de toekomst een nieuwe bondscoach nodig hebben, zal Sarina Wiegman op het lijstje kanshebbers staan. Dat schrijft The Telegraph in Engeland, dat deze informatie vanuit Nederlandse bronnen zou hebben vernomen. De KNVB zou het naar verluidt wel aandurven om Wiegman als eerste vrouw de mannenploeg te laten trainen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

The Telegraph pakt uit met artikel over succesvolle Wiegman

De Britse ochtendkracht pakt uit met een lang artikel over de succesvolle Wiegman, die steeds vaker aan een move naar het mannenvoetbal wordt gelinkt. “Nederlandse voetbalchefs dringen er al maanden privé op aan dat de veelgeprezen manager van de Lionesses zeker op een shortlist van kandidaten zal staan. Haar kandidatuur wordt nu gezien als sterker dan ooit na haar vierde opeenvolgende grote internationale vrouwenfinale. Nooit eerder heeft een vooraanstaande voetbalbond of topclub een vrouw een baan aangeboden als manager van een mannenteam. Vooruitlopend op de 1-0 nederlaag van zondag tegen Spanje, verzekerde Wiegman de voetbalbond dat ze “geen plannen” heeft om haar rol bij Engeland op te geven”, begint men in The Telegraph.

Druk op Koeman na slechte herstart

“Echter, na een verzengend 2023 waarin de Nederlandse mannenploeg drie nederlagen leed in vier wedstrijden, staat Ronald Koeman onder druk om vorm te geven in zijn tweede periode in de baan. De 53-jarige Wiegman, die haar eerste twee opeenvolgende grote toernooifinales bereikte met het Nederlands damesteam, staat tot na Euro 2025 onder contract bij Engeland”, vervolgde het.

Mark Bullingham, CEO van de voetbalbond, zei vorige week dat Wiegman ‘alles kon doen wat ze wil in het voetbal’, omdat hij volhield dat hij open stond voor het overwegen van een vrouw om Gareth Southgate op te volgen. “Ook wordt ze in Amerikaanse media aangeprezen als mogelijke opvolger van Vlatko Andonovski, die de afgelopen weken aftrad als hoofdcoach van het Amerikaanse nationale team. Een stap van de KNVB om Wiegman voor een tweede keer vast te leggen, kan echter nog meer aantrekkingskracht blijken te hebben op de voormalige verdedigende middenvelder, geboren in Den Haag.”

Verschil in salaris in Engeland

Bullingham kreeg ook vragen over de kloof tussen het gerapporteerde jaarsalaris van Wiegman van ongeveer £400.000 en het salaris van £6 miljoen van de Engelse herencoach Gareth Southgate – meer dan 10 keer hoger dan dat van Wiegman. Bullingham zei dat hij hoopt dat beide hoofdcoaches van het nationale team op de lange termijn hetzelfde betaald zullen krijgen.

Zou Wiegman een goede bondscoach voor de mannen zijn?

  • Echt wel!
  • Nee, zeker niet
  • Lastig in te schatten…
1899+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie