EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

KNVB luidt noodklok over veel te volle speelkalender

Foto: KNVB luidt noodklok over veel te volle speelkalender

De KNVB presenteert woensdag het nieuwe speelschema van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Door de uitbreiding van de Champions League en Europa League ging dat erg moeizaam. Manager competitiezaken Jan Bluyssen maakt zich ernstig zorgen.

Grote problemen voor de KNVB bij het maken van de programma’s voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

,”Achttien uur lang hebben achttien computerservers moeten draaien om een speelschema van de eredivisie te produceren. En wat er toen uitkwam, was nóg niet goed”, verzuchtte Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal bij de KNVB, tegenover Algemeen Dagblad.We zitten wat dat betreft ook in technologisch opzicht aan ons plafond.”

Lastiger door meer Europese verplichtingen

“Afgelopen seizoen hadden we het ook al moeilijk. Toen hebben we clubs, gemeenten en de politie gevraagd om mee te denken. We merkten op dat moment dat er veel belemmeringen werden opgegeven. Gemeenten wilden bijvoorbeeld niet Ajax of Feyenoord op een zaterdagavond ontvangen. Zo werd het voor ons lastig, want als Ajax of Feyenoord op dinsdag Champions League speelt, moeten ze op zaterdag spelen.”

“We hebben echt goede afspraken kunnen maken nu. Mede dankzij een fijn proces met de Landelijke Politie. Maar we kunnen onze partners niet constant vragen om mee te denken. We kunnen hen niet opzadelen met het probleem van de overvolle speelkalender.”

Zo stuit de KNVB op steeds meer problemen bij het maken van het competitieprogramma. Zo ziet het programma van de eerste speelronde er uit.

Een groot probleem?

  • Ja, wel zorgwekkend
  • Ach…
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie