Kieft pakt AZ aan: “Heel goedkoop”

Foto: Kieft pakt AZ aan: “Heel goedkoop”

De AZ-leiding is de laatste jaren vaak bejubeld vanwege het stabiele beleid, maar dat is momenteel anders. Het ontslag van hoofdtrainer Pascal Jansen zorgt voor de nodige ophef. Ook Wim Kieft is kritisch.

Ontslag Jansen zorgt voor kritische toon

Kieft schrijft in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf: “Algemeen directeur Robert Eenhoorn en technisch directeur Max Huiberts bepalen alles bij AZ, maar leggen de verantwoordelijkheid voor het matige spel van het eerste elftal volledig bij trainer Pascal Jansen. Terecht als Eenhoorn en Huiberts een spelersselectie zouden hebben samengesteld waarmee AZ de strijd had kunnen aangaan met PSV, Feyenoord en FC Twente.”

Daar voegt de oud-international van het Nederlands elftal aan toe: “Maar als je ziet wie AZ heeft gehaald ter vervanging van vijf basisspelers kan je niet verwachten dat Jansen met AZ de sterren van de hemel speelt. De ontsnappingen in de KNVB-beker tegen HHC Hardenberg en Quick Boys waren gelukkig en niet van het niveau van AZ.”

Potentie AZ-talenten overschat

Volgens Kieft is er wel degelijk kwaliteit aanwezig bij AZ. “Alleen valt het wel mee met de kwaliteit van die talenten. Er zitten niet veel spelers bij die kunnen uitgroeien tot nationale topspelers. Daarbij weet je dat jonge spelers wisselvallig presteren. In dit geval kan je het als clubleiding de coach niet de schuld in de schoenen schuiven als het wat minder gaat. Eenhoorn en Huiberts zijn schuldig aan de malaise bij AZ.”

“Het is heel goedkoop van die twee om Jansen te ontslaan. Zij waren het ook die Arne Slot zonder pardon ontsloegen. Alles valt op hun conto te schrijven. Ook dat de ploeg onder Jansen kleurloos oogt. Iets wat bij AZ al langere tijd het geval is. Maar alles wordt bepaald door kwaliteit en dan heeft Vangelis Pavlidis dit seizoen nog een hoop verbloemd met al zijn doelpunten”, aldus Kieft.

Heeft Kieft gelijk?

  • Ja
  • Nee
515+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie