Kenneth Pérez: “Wat hebben jullie toch met die Brobbey?”

Foto: Kenneth Pérez: “Wat hebben jullie toch met die Brobbey?”

Brian Brobbey debuteerde op zaterdagavond bij Ajax mét een doelpunt tegen Fortuna Sittard, maar Kenneth Pérez vraagt zich af waar de hype rond de jonge spits vandaan komt: “Wat hebben jullie toch met die Brobbey?”

Dat vraagt de Deen aan zijn collega-analytici in de studio van FOX Sports: “Ik dacht al dat deze discussie zou komen, het is een beetje scorebordjournalistiek, omdat hij gescoord heeft. Voor de rest heeft hij alleen maar de bal verloren, of overtredingen gemaakt. Hij leunt tegen tegenstanders aan, dat is prima, maar hij verloor vaak de bal. Mensen zeggen nu allemaal: het is het grootste talent van Ajax, weet ik het allemaal. Maar dat is héél moeilijk te beoordelen, gaat hij het worden? Dat hij fysiek sterk is, dat zie je in ieder geval. Dat is natuurlijk al meegenomen op jonge leeftijd.”

Hugo Borst denkt dat het debuut van Brobbey ook een politieke reden heeft: “Deze jongen loopt komende zomer uit zijn contract. Dit is kapitaal waar ze overal in Europa zitten te smachten. Dus deze jongen moet behaagd worden. Waarom ik dat denk? Omdat hij de potentie heeft om uit te groeien tot een goede voetballer, misschien wel een grote voetballer. Sommige mensen zien er Romelu Lukaku in.”

De AD-columnist vervolgt: “Maar stel dat het een fractie van Lukaku wordt, en hij wordt een goed scorende spits in een competitie in Frankijk. Dan is hij ook nog miljoenen waard. Wat moet Ajax nu doen? Die onderhandelingen lopen niet helemaal lekker met zaakwaarnemer Mino Raiola. Als ik bij Ajax verantwoordelijk was, zou ik me zorgen maken. Als je eindelijk ná Patrick Kluivert een keer een nummer negen hebt opgeleid, en die gaat dan weg, doodzonde…”

Is Brobbey the real deal?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
494+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie