‘Juventus neemt na Fagioli-bekentenis opmerkelijk besluit’

Foto: ‘Juventus neemt na Fagioli-bekentenis opmerkelijk besluit’

Juventus heeft de verbintenis met Nicolò Fagioli met twee seizoenen verlengd, zo maakt het op de clubwebsite bekend. Het betekent dat de middenvelder tot medio 2028 onder contract staat.

Contractverlenging Fagioli bij Juventus

Onlangs kwam de Italiaan negatief in het nieuws terecht toen hij bekende dat hij zich schuldig had gemaakt aan illegale weddenschappen. De 22-jarige voetballer had door zijn verslaving een schuld van maar liefst 2,7 miljoen euro opgebouwd en werd voor 12 maanden geschorst, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

Hoewel Juventus was geschrokken van de situatie, besloot het vanaf het begin om Fagioli te steunen in zijn gevecht tegen zijn verslaving. Dat heeft de Italiaanse topclub nog maar eens benadrukt door hem een langer contract aan te bieden. De clubleiding is ervan overtuigd dat de Italiaan sterker terug gaat komen.

De club vindt het naar eigen zeggen belangrijk dat Fagioli alle tijd en ruimte krijgt om aan zichzelf te werken, zodat hij in de toekomst weer mooie prestaties met Juventus kan neerzetten. “Hij moet weten dat hij met de nodige rust in zijn hoofd kan blijven werken aan zijn terugkeer. Wij zullen op hem wachten”, zo schrijft de vereniging in een statement.

Vertrouwen voor veelbelovende jeugdexponent

Fagioli komt uit de jeugdopleiding van Juventus. De jeugdexponent speelt alweer een aantal seizoenen in het eerste team. Zo kwam hij vorig voetbaljaar nog tot 17 basisplaatsen en 9 invalbeurten in de Italiaanse competitie, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en evenzoveel assists. Dit seizoen kwam hij tot 6 optredens in de Serie A.

Is dit verstandig van Juventus?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie