Joos van Barneveld eist ruim 5 ton van Fortuna Sittard

Soccernews

Joos van Barneveld heeft zijn club Fortuna Sittard in een lastig parket gesteld. De 25-jarige middenvelder is naar de arbitragecommissie gestapt. Deze commissie zal duidelijk moeten verschaffen in het conflict tussen Joos van Barneveld en Fortuna Sittard.

Van Barneveld claimt nog 542.000 euro aan achterstallig salaris tegoed te hebben van de club. De Limburgse club, die het al jaren moeilijk heeft op financiëel gebied, vroeg Van Barneveld enkele jaren geleden om zijn salaris voor een groot deel later uit te mogen betalen. Van Barneveld stemde toe in deze afspraak, die echter nooit op papier werd gezet.

Nu vindt de middenvelder het welletjes. “Ik wil eigenlijk helemaal niet procederen, heb Fortuna meerdere keren uitgenodigd voor een gesprek, maar word alsnog gedwongen naar de arbitragecommissie te stappen om meer dan een half miljoen euro achterstallig salaris te ontvangen.”

Van Barneveld, die vroeger bekend stond als een groot talent, kreeg van de toenmalige Eredivisie-subtopper een uitstekend contrac aangeboden. Niet veel later degradeerde de club echter naar de Jupiler League, hetgeen bijna tot een faillissement leidde.

Ondertussen liep Van Barneveld een zware blessure op aan zijn kniep, waarvan hij langdurig moest herstellen. In deze jaren stond Van Barneveld stil in zijn ontwikkeling en lijkt een carrière op topniveau zeer onwaarschijnlijk. “De top halen was uitgesloten” , aldus de voetballer in [i]De Telegraaf[/i]. “Ik wilde de club ook helpen. Om goed van te kunnen leven, kreeg ik zesduizend euro per maand. De rest zou later volgen.”

Van Barneveld zegt overtuigd te zijn van z’n gelijk en verwacht de arbitragezaak dan ook te winnen. “Het is heel simpel. Ik heb een contract waarin een jaarsalaris staat. Ik kan laten zien wat ik tot dusver heb ontvangen en wat ik dus nog tekort kom: 542.000 euro zónder rente. Bovendien sta ik al vier jaar ál mijn winstpremies, in totaal duizenden euro’s, af aan de club.”

Fortuna Sittard-directeur Hans Erkens geeft aan de hij niet inhoudelijk op de zaak in wil gaan. “Joos heeft een claim bij Fortuna neergelegd en die hebben wij ontvangen. Op basis van de juridische standpunten zullen wij kijken wat waar is en niet.” De advocaat van Van Barneveld heeft Fortuna Sittard verzocht de bestuursnotulen op te sturen, waarin volgens hem wél melding wordt gemaakt van de deal tussen club en speler. “Ik beschik hoe dan ook over voldoende wettig en overtuigend bewijs”, aldus Van Barneveld. De tuchtcommissie behandelt de zaak normaal gesproken binnen zes weken, wij wachten af wat er gebeurt en houden u op de hoogte!

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:27
2+
Driessen noemt 3 Oranje-reserves die ‘flink tegenvallen op de trainingen’
12:13
10+
‘Voor Eredivisie-begrippen tactisch heel ver, beste trainer die ik gehad heb’
12:00
61+
Van GOAT sloopt Messi-droom
11:52
84+
‘Bij Ajax hoor je nooit dat hij problemen heeft, bij Feyenoord wel’
11:38
0+
Dochter schept duidelijkheid over gezondheidsstatus Pelé
11:23
209+
Beveiliging voor vrouw en kinderen Virgil van Dijk
11:03
361+
‘Supertalent ligt op ramkoers bij Ajax’
10:39
150+
Lof voor ‘stille kracht Oranje’: “Doet weinig verkeerd”
10:21
331+
Derksen: ‘Met hem in het centrum kun je nooit wereldkampioen worden’
10:05
29+
Fransen vertrouwen op ‘de bliksem’, Engelsen smullen van ‘blockbuster’
09:50
93+
Noppert vreest Messi niet: ‘Hartstikke leuk, maar ook deze moeten we pakken’
09:35
33+
Sadilek twijfelde over stoppen: ‘Heb een hele slechte periode gehad’
09:20
212+
Is deze Oranje-speler momenteel onmisbaar? ‘Hij doet het echt goed”
08:59
163+
Martínez kijkt uit naar ontmoeting met Ajacieden: ‘Ga ze nog wel een berichtje sturen’
08:45
524+
Van Gaal krijgt verrassende tip: ‘Snap ook niet dat hij ernaast zit’
08:22
174+
Wenger: ‘Van Gaal kan alleen met wereldbeker discussie beëindigen’
08:04
595+
‘Lionel Messi verpest Oranje-droom’
07:47
761+
Ajax-probleem Blind geduid: ‘Onder Van Gaal is er geen ruimte’
07:30
253+
Maduro verklapt ‘geheime’ tactiek Van Gaal
07:10
290+
Driessen sneert naar Van Gaal: ‘Kritiek van Basten inhoudelijk en terecht’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie