EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

John van ‘t Schip waarschuwt Oranje-spelers

Foto: John van ‘t Schip waarschuwt Oranje-spelers

Over ongeveer drie kwartier is het zover, dan trappen het Nederlands elftal en Oostenrijk hun EK-duel in de Duitse hoofdstad Berlijn af. John van ‘t Schip, de voormalige trainer van Ajax, verwacht ‘een hele lastige wedstrijd’, vertelt hij aan SoccerNews.nl, op de ‘Oranje-bus’ tijdens de mars naar het Olympiastadion.

Van ‘t Schip: “Dan zijn die Oostenrijkers héél goed”

“Ik verwacht dat het een hele lastige wedstrijd wordt”, begint Van ‘t Schip. “In de zin van: Oostenrijk is superfit, ze houden van hoog drukzetten met de trainer (Ralf Rangnick, red.) die daar bekend om staat. En dat hebben ze ook laten zien in de twee wedstrijden die ze al gespeeld hebben. Dus voor Nederland is het belangrijk om in ieder geval veel de bal te hebben, want als het een spel wordt van ‘rennen en heen en weer’, dan zijn die Oostenrijkers héél goed.”

De ex-Ajax-coach geniet met volle teugen van al het Oranje-geweld in Berlijn: “Ik ben hier op uitnodiging van de KNVB. Het is supermooi en -leuk en ik hoorde net dat het 36 jaar geleden is dat we het EK gewonnen hebben, dus dat maakt het nog een stukje specialer.” Hij kreeg toentertijd te maken met soortgelijke taferelen: “In Nederland de dag erna, al was dat natuurlijk anders. Vanuit Eindhoven naar Amsterdam en toen die rondvaart. Dat was iets om nooit te vergeten. Het was een soort droom.”

Bij wedstrijden van het Nederlands elftal maakt het niet uit of je voor Ajax, Feyenoord of PSV bent. “Dat vind ik geweldig. Mooi om te zien dat iedereen met elkaar feestviert. Dan blijkt toch ook dat Nederland daarin laat zien dat het speciaal is, uniek. Om met elkaar zo’n optocht naar het stadion te maken.”

Ben jij ook bang voor Oostenrijk?

  • Ben je gek
  • Ik wel
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie