Invaller Van Dijk brengt RKC Waalwijk de winst

Soccernews

[img align=left]uploads/logo eredivisie[/img]RKC Waalwijk heeft vandaag een opvallend resultaat geboekt, in het eigen Mandemakers werd met 3-0 gewonnen van degradatiekandidaat ADO Den Haag. Dit, terwijl de Waalwijkse formatie van trainer Adri Koster in de laatste acht duels slechts 3 keer tot scoren kwam.

De overwinning lijkt een erg gemakkelijke, maar het was vooral te wijten aan het aantal gemiste kansen van ADO-kant dat RKC Waalwijk eenvoudig naar de 3-0 overwinning ging. Zelf waren de Brabanders ook niet al te goed bezig voor ADO-keeper Drobny, maar zij wisten uiteindelijk nog wel driemaal het net te laten trillen.

Na een halfuur spelen was het de Belgische Feyenoord-huurling Benjamin de Ceulaer die de scoren voor de thuisploeg opende, via een goed uitgespeelde counter schoot de aanvaller de bal goed langs Drobny. Maar vlak voor de rust was de pret over voor ‘Benji’. Hij probeerde de bal te controleren, maar tegelijkertijd had ploeggenoot Robert Fuchs een flinke pegel in gedachten. Waarschijnlijk heeft De Ceulaer door het misverstand een gebroken kuitbeen opgelopen.

De Ceulaer werd vervangen door Dominique van Dijk (geen familie van keeper Rob van Dijk), diezelfde Dominique van Dijk groeide in de 2e helft uit tot de man van de wedstrijd. Na een uur spelen zorgde hij voor de 2-0, waarna Van Dijk een kwartier voor tijd de beslissende 3-0 aantekende.

Door de overwinning bezet RKC Waalwijk op dit moment de 10e plaats, met nog genoeg kansen om twee à drie posities te stijgen. ADO Den Haag blijft door de nederlaag 16e, maar ziet Willem II (dat FC Groningen met 5-0 versloeg) tot op 4 punten naderen. De achterstand op Heracles Almelo en Sparta Rotterdam bedraagt nog altijd drie punten.

[b]RKC Waalwijk – ADO Den Haag: [u]3-0 (1-0)[/u][/b]
[img align=left]uploads/goal[/img]: 1-0 Benjamin de Ceulaer (’30)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 2-0 Dominique van Dijk (’57)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 3-0 Dominique van Dijk (’73)
[img align=left]uploads/geel[/img]: Fuchs (RKC Waalwijk), Van Haaren, Den Ouden (ADO Den Haag)

[u]Opstelling RKC Waalwijk[/u]
[i]Rob van Dijk; Patrick van Diemen, Stephane Keller, Tim Bakens (’75, Gianni Zuiverloon), Ramond van Haaren; Ruud Berger, Robert Fuchs, Danny Mathijssen; Benjamin de Ceulaer (’43, Dominique van Dijk), Anthony Lurling, Michael Krohn-Dehli (’83, Tim Peters)[/i]

[u]Opstelling ADO Den Haag[/u]
[i]Jaroslav Drobny; Said Bakkati, Alberto Saavedra, Spira Grujic (’71, Ferrie Bodde), Youssef El-Akchaoui; Peter Jungschläger, Edwin de Graaf, Tomasz Rzasa (’46, Aleksandr Rankovic); Elijero Elia, Geert den Ouden (’66, Paulus Roiha), Joonas Kolkka[/i]

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie