Inter verslaat Juve en haalt opnieuw finale Coppa Italia

Foto: Inter verslaat Juve en haalt opnieuw finale Coppa Italia

Internazionale heeft opnieuw de eindstrijd van het Italiaanse bekertoernooi bereikt. In de return van de halve finale werd er met minimaal verschil afgerekend met Juventus.

Inter is nipt sterker dan rivaal

Vorig seizoen won Inter de beker door in de finale af te rekenen met Juve. Dit keer zou één van de grootmachten afvallen bij de laatste vier. In Turijn sleepte de Nerazzurri in extremis nog een 1-1 gelijkspel uit het vuur, waardoor de strijd nog helemaal open lag. In het Giussepe Meazza begon Denzel Dumfries opnieuw in de basis bij de thuisploeg, Stefan de Vrij moest het doen met een reserverol.

Fraaie, vroege goal

Na een kwartier kwamen de gastheren op voorsprong. Na een vlotlopende aanval was het Federico Dimarco, die rustig afrondde. Vooral de assist van Nicolò Barella was van absolute schoonheid. De Oude Dame kon daarentegen offensief weinig uitrichten. Verder dan een poging van Filip Kostic kwam het niet. Zijn schot werd gekeerd door André Onana, die bezig is aan een feilloos seizoen. De oud-Ajacied was op weg naar alweer zijn zestiende clean sheet deze jaargang.

In het tweede bedrijf liet Juve-doelman Mattia Perin zich dan weer gelden. Hij keerde van dichtbij een inzet van Henrikh Mkhitaryan. De bezoekers brachten onder meer Arek Milik en Paul Pogba binnen de lijnen, maar echt dichtbij een treffer kwam het niet. Zo bleef het bij 1-0, waardoor Inter in de race blijft voor het prolongeren van de beker.

Inter gaat voor tweede beker op rij

In mei treft de ploeg van Simone Inzaghi Fiorentina of Cremonese in de finale. Viola ligt op koers voor de eindstrijd, na de 2-0 zege in het heenduel. Donderdagavond staat de return op het programma.

Scoreverloop: 1-0 (15′) F.Dimarco

Heeft Inter duidelijk een betere ploeg dan Juve?

  • Zeker wel
  • Vind ik niet
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie