‘Ik had geen goede relatie met Ten Hag, hij was bijna een dictator’

Foto: ‘Ik had geen goede relatie met Ten Hag, hij was bijna een dictator’

Erik ten Hag krijgt vandaag de dag veel lof in de voetballerij, maar niet iedereen kon even goed met hem opschieten. Voormalig Bayern München-talent Riccardo Basta koestert bijvoorbeeld géén warme herinneringen aan de Tukker.

Riccardo Basta beschuldigt Ten Hag van ‘valse beloftes’

Basta speelde van 2013 tot 2015 onder Ten Hag bij de reserveploeg van Bayern. “Ieder kind droomt ervan om profvoetballer te worden en bij Bayern was ik heel dicht bij die droom. Maar ik werd uitgelachen en er werden valse beloftes gedaan. Na mijn eerste contractverlenging vertelde hij (Ten Hag, red.) me dat ze op me rekenden en dat er een plan met mij was”, blikt de 28-jarige middenvelder van VfR Garching terug met Sport 1.

Van de plannen kwam barweinig terecht. “Ik zou een schakel worden tussen het eerste en tweede elftal en af en toe bij de selectie zitten. Dat vond ik natuurlijk geweldig. Uiteindelijk kwam daar echter niets van terecht.” Basta mocht slechts een paar keer meetrainen met de hoofdmacht en vertelt verder dat Ten Hag hem een buitenlandse transfer door de neus heeft geboord, ook al wilde de speler zelf graag (op huurbasis) weg.

‘Dictator Ten Hag’

“Persoonlijk had ik geen goede relatie met Ten Hag. Hij was bijna een dictator. Hij had een plan en wij spelers moesten dat volgen.” Basta, een Duitse Kroaat, kwam na zijn vertrek bij Bayern een jaar lang zonder club te zitten en speelt tegenwoordig met Garching op het vijfde niveau van Duitsland.

Ben jij fan van de persoon Ten Hag?

  • Ja
  • Nee
1034+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie