Hoedt maakt zich belachelijk bij Anderlecht: “Dat was een dieptepunt”

Foto: Hoedt maakt zich belachelijk bij Anderlecht: “Dat was een dieptepunt”

Anderlecht kwam zondag niet best voor de dag. De Belgische recordkampioen verloor voor de vijfde keer op rij in de Brusselse derby tegen Union Sint-Gilles: 2-1. Daarbij maakte onder meer Wesley Hoedt geen goede beurt. 

Voorin sprong Paars-Wit niet zorgvuldig om met de kansen. Achterin kwam Hoedt dan weer erg matig voor de dag. De Nederlander is in principe de grote leider in de defensie, maar dat was er in het Dudenpark niet aan te zien.

Zo stapelde de oud-AZ’er de slordigheden op en was hij niet altijd even doortastend in zijn verdedigende acties. Coach Felice Mazzu besloot dan ook om de Nederlander in de 74ste minuut naar de kant te halen om te kunnen overschakelen naar een viermans-defensie. Maar dat was niet naar de zin van Hoedt zelf. Zo maakte de 28-jarige heel wat misbaar richting Mazzu en nam hij al hoofdschuddend plaats op de bank zonder zijn ploegmaats de hand te schudden.

Kritiek

Een opvallende reactie voor iemand die toch al het nodige meemaakt in het betaald voetbal. “Zo’n ervaren speler moet gewoon begrijpen dat je zo’n wissel doet om een offensieve naam erbij te zetten”, zei analist Wesley Sonck bij Eleven Sports. En ook Peter Vandenbempt toonde zich scherp in zijn wekelijkse analyse bij Radio 1 . “Ik neem aan dat Hoedt vandaag flink de oren wordt gewassen. Dat was ook een dieptepunt. Zoveel misbaar nadat hij een zwakke wedstrijd had gespeeld en logisch werd gewisseld. Een blik vol misprijzen en nog wat gebaartjes naar Mazzu. Dat moet dan een leider in de kleedkamer zijn? Neen, fout!”, aldus Vandenbempt.

TIP: 6x je inzet als Anderlecht zich laat kronen tot Belgisch kampioen!

Belachelijke reactie?

  • Echt wel
  • Ach, laat gaan
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie