Hoe wordt het prijzengeld op het EK 2024 verdeeld?

Foto: Hoe wordt het prijzengeld op het EK 2024 verdeeld?

Tijdens het EK van 2024 in Duitsland zal een aanzienlijke hoeveelheid prijzengeld worden verdeeld onder de deelnemende landen. Alle deelnemende teams ontvangen een gegarandeerd basisbedrag, maar daarnaast zijn er ook aanzienlijke bonussen te verdienen die afhankelijk zijn van de prestaties gedurende het toernooi.

Wat is de prijzenpot op het EK 2024?

Net als de vorige editie van het Europees kampioenschap ligt er een prijzenpot van 331 miljoen euro klaar voor de deelnemers. Het maximumbedrag dat de winnaar kan verdienen, bedraagt 28,25 miljoen euro. Op voorwaarde dat de Europees kampioen alle groepswedstrijden wint.

Groepsfase

In de groepsfase zullen 24 landen strijden in zes groepen om de Europese titel. De deelnemende landen mogen, omdat ze zich hebben gekwalificeerd, 9,25 miljoen euro bijschrijven. Maar de financiële beloning eindigt hier niet. Tijdens de groepsfase van het toernooi hebben de teams de mogelijkheid om hun inkomsten verder te verhogen door hun prestaties op het veld. Voor elke wedstrijd die een land wint, ontvangen ze een bonus van 1 miljoen euro.

Voor wedstrijden die eindigen in een gelijkspel, is er ook een financiële beloning. Elk team dat een gelijkspel weet te behalen, kan 500.000 euro bijschrijven. Aan de andere kant, voor wedstrijden die verloren gaan, ontvangen de teams geen geld.

Knock-outfases

Elk team dat erin slaagt om hun groep als winnaar af te sluiten of als tweede te eindigen, verzekert zich van een plek in de achtste finale en ontvangt hiervoor een bonus van 1,5 miljoen euro. Dit bedrag geldt ook voor de beste nummers drie die zich kwalificeren voor deze fase, waardoor de competitie extra spannend blijft tot de laatste groepswedstrijden. De acht landen die vervolgens doorstoten naar de kwartfinales worden nog eens extra beloond met een forse premie van 2,5 miljoen euro.

Voor de vier teams die erin slagen om door te dringen tot de halve finales van het EK 2024 in Duitsland, is er een indrukwekkende financiële beloning in het vooruitzicht. Elk van deze teams ontvangt een substantiële premie van 4 miljoen euro.

Winnaar

Uiteindelijk zullen er twee landen overblijven om uit te maken wie de nieuwe Europees kampioen wordt. Voor de winnaar is de Europese titel het belangrijkst, maar naast deze onschatbare sportieve erkenning ligt er ook een aanzienlijke financiële bonus klaar. Het winnende team ontvangt een indrukwekkende premie van 8 miljoen euro. Voor het team dat als verliezend finalist uit de strijd komt, is er ook een financiële troostprijs van 5 miljoen euro.

Zijn de geldbedragen eerlijk verdeeld?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie