Hélène Hendriks loopt blauwtje met Oranjezomer-uitnodiging

Foto: Hélène Hendriks loopt blauwtje met Oranjezomer-uitnodiging

Hélène Hendriks doet met haar Oranjezomer momenteel Vandaag Inside vergeten. Vorige week zat in het publiek nog ene Geraldine, die voor 100.000 euro is beroofd door middel van ‘phishing’ bij de Bunq Bank. Jack van Gelder kwam er maandagavond op terug.

Bunq-baas Ali Niknam slaat uitnodiging De Oranjezomer af

“Er is met zijn bank gespeeld door mensen die er misbruik van hebben hebben gemaakt, maar wat ik wel vind is dat je als bank in elk geval bereikbaar moet zijn op het moment dat mensen in aanraking komen met iets dat niet correct is. Maar dat was niet mogelijk. Ze kregen geen contact”, geeft Van Gelder de update.

De Bunq Bank boekte een winst van 53 miljoen euro, maar is voor klanten amper bereikbaar. Tot frustratie bij Van Gelder: “Wees bereikbaar, luister naar die mensen en probeer er wat aan te doen. En zorg dat de beveiliging van je bank (…) Ik denk dat het van regeringswege duidelijk moet worden gemaakt dat je zo geen banklicentie kunt krijgen.” Hendriks vertelt dat de baas van de bank, Ali Niknam, een invitatie kreeg om zijn verhaal te doen. “We hebben hem uiteraard uitgenodigd hier, maar hij kon niet. Het paste niet in zijn agenda..” Voor een andere talkshow, Jeroen & Sophie, had Niknam echter wél tijd deze week… Hendriks: “Is het flauw als ik zeg: hij staat in de Quote 500, heeft 1,7 miljard euro, hélp die mensen gewoon..”

Update Bunq Bank-phishingslachtoffer Geraldine

Slachtoffer Geraldine zat recent nog eerste rij bij een presentatie van de Bunq Bank voor klanten. “Ik ben op Ali Niknam afgestapt. Hij kende mijn zaak en vond de fraude verschrikkelijk, maar maakte ook heel duidelijk dat hij zich niet verantwoordelijk voelt. We hebben hem gevraagd om zo snel mogelijk om de tafel te gaan”, vertelt ze aan de NOS.

Hendriks: “Ik heb in elk geval begrepen van Geraldine, die hier afgelopen vrijdag zat, dat het nou ook allemaal weer lastig is om af te spreken. Ze willen precies weten waar het over gaat. Tja…” Van Gelder richt zich tot de overheid: “Ik denk dat het ministerie er iets aan moet doen. In elk geval kijken dat dit soort misstanden niet meer kunnen gebeuren.” Hendriks besluit: “Wij kunnen niet vaak genoeg zeggen: klik er in elk geval niet op. Een verdacht sms’je? Never nooit klikken.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Denk jij dat Geraldine haar centen terug gaat krijgen?

  • Ja
  • Nee..
2141+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie