Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Gullit haalt wéér uit: “Hij speelt wél slecht”

Foto: Gullit haalt wéér uit: “Hij speelt wél slecht”

Ruud Gullit is opnieuw kritisch op Frenkie de Jong. De oud-international liet zich recentelijk in De Telegraaf al kritisch uit over de middenvelder van FC Barcelona en deed dat maandagavond in de uitzending van Rondo nog eens dunnetjes over. Gullit vindt dat De Jong zich te weinig laat gelden.

Gullit opnieuw kritisch op ‘slechte’ De Jong

“Iedereen verlangt altijd naar Frenkie de Jong”, begint Gullit aan tafel bij het praatprogramma als de middenvelder ter sprake komt. “Dan blijkt dus dat iedereen blij is dat hij die belangrijke rol heeft, maar als jij alleen maar passt en alleen maar afgeeft, dan ben je niet belangrijk.”

De Jong reageerde onlangs op de kritiek van Gullit en stelde geprikkeld te zijn door de woorden van de oud-prof, maar de spelmaker kon zich er ook niet helemaal in vinden. Volgens de oud-Ajacied heeft het ook deels met de teamprestatie te maken. Gullit ging maandagavond op die woorden in. “Daarmee geef je aan dat je afhankelijk bent. Je kan dus alleen maar goed spelen als de teamprestatie goed is?”

Gullit zoomde vervolgens in op zijn eigen carrière. “Ik ga wat zeggen en dat ga ik ook tegen Frenkie zeggen: ik ben bij Feyenoord begonnen als rechtsbuiten. Aan het einde van het seizoen zei Johan Cruijff tegen mij: Ruud, jij moet andere spelers beter laten voetballen. Waarom zei hij dat? Omdat als je andere spelers beter laat voetballen, jij nooit slecht speelt.” De voetbalanalist vindt dat De Jong gewoon te weinig laat zien. “Hij speelt wél slecht, hij speelt niet naar het vermogen dat hij heeft. Ik vind hem een té goede voetballer om de bal alleen maar af te geven.”

Eens met de kritiek op De Jong

  • Ja, Gullit heeft gelijk
  • Nee, De Jong laat genoeg zien
2666+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie