Groep A: Finland nog altijd niet uitgeschakeld

Soccernews

Finland maakt nog altijd kans een plek te veroveren op het EK. Door de 2-1 zege op Azerbeidzjan, is er voor Finland nog altijd hoop om bij de eerste twee van Groep A te komen. En zich dus te plaatsen voor het EK. Lange tijd leken de Scandinaviërs punten te gaan verspelen, maar door een late treffer van Shefki Kuqi, wist Finland toch nog een overwinning uit het vuur te slepen.

Met nog maar twee wedstrijden te gaan stond Finland vier punten achter op Polen en drie op Portugal. Er moest dus gewonnen worden van de nummer laatst uit groep A, om nog kans te maken op het felbegeerde EK Ticket. Uiteindelijk werd er door Finland gewonnen, maar dat ging zeker niet gemakkelijk.

Makhmud Gurbanov schoot naar ruim een uur spelen de bal in het Finse doel en tekende daarmee voor de 0-1 voorsprong voor Azerbeidzjan. Na dit doelpunt leken de manschappen van bondscoach Roy Hodgson zich bewust te worden van de noodzaak om te scoren. De druk op het Azerbeidjaanse doel werd verhoogd. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Mikael Forssel, tien minuten voor tijd. Zes minuten later was het Kuqi die de hoop op het EK voor Finland deed herleven.

Finland moet nu hopen dat Polen en Portugal punten gaan verspelen in hun wedstrijden. Polen treed aan tegen België en Portugal moet spelen tegen Armenië. Ook Servie, die thuis speelt tegen Kazachstan, maakt nog theoretisch kans op plaatsing voor het EK.