Gouden schoen: Italië of Frankrijk

Soccernews

[img align=left]uploads/fifa logo[/img]Vanmiddag heeft de FIFA tien namen bekendgemaakt die in aanmerking komen voor de titel [i]Speler van het WK[/i]. Grote kanshebbers zijn de spelers van Italië en Frankrijk, die bij elkaar 7 spelers leverden.

Bij de Italianen bleken de meeste spelers te zitten die zich misschien wel na dit WK met de titel kunnen bekronen. Doelman Gianluigi Buffon, verdedigers Fabio Cannavaro en Gianluca Zambrotta en middenvelder Andrea Pirlo werden door de wereldvoetbalbond verkozen.

De tweede finalist, Frankrijk, was met 3 spelers tevens een goede leverancier. Voor de Fransen mogen Zinedine Zidane, Patrick Vieira en Thierry Henry bewijzen dat zij de besten zijn van de wereld.

Organisator Duitsland, die in de halve finale tegen Italië moest bezwijken, deed met Michael Ballack en Miroslav Klose ook nog een duit in het zakje, terwijl datzelfde Portugal met Maniche de laatste bracht.

De dag na de finale, die zondag wordt gespeeld, zal de FIFA bekendmaken wie zich de titel mag eigenen. Vier jaar geleden was de Duitser Oliver Kahn nog de gelukkige.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie