Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Geelen verwacht snelle opleving Ajax

Foto: Geelen verwacht snelle opleving Ajax

Menno Geelen heeft het gevoel dat Ajax snel weer de lijn omhoog kan inzetten. De interim-algemeen directeur van de Amsterdamse club doet daar alles aan, zo vertelt hij in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

Voetbaltechnische gedeelte van Ajax

De bestuurder wijst vooral naar het voetbaltechnische gedeelte, waar het de voorbije jaren misging. Met Alex Kroes als technisch directeur, Marijn Beuker als directeur voetbal en Kelvin de Lang als hoofdscout heeft Geelen echter weer het gevoel dat Ajax in de juiste richting beweegt.

Aangezien zij ondersteuning krijgen van Danny Blind en Louis van Gaal, moet het volgens Geelen allemaal snel goedkomen met Ajax. Zo is het de clubleiding al gelukt om Francesco Farioli als hoofdtrainer te strikken, terwijl het vorig seizoen een tijdlang duurde voordat de trainer was aangesteld.

“Met Farioli praat ik niet over voetbalinhoudelijke dingen, maar hij geeft op andere vlakken een goed gevoel af”, vertelt Geelen. “Ik heb wel het gevoel dat het in de voetbal-as goed staat en dat geeft me vertrouwen dat het volgend seizoen een stuk beter zal gaan dan dit jaar.”

Geelen over mislopen Champions League-voetbal

Over het mislopen van Champions League maakt Geelen zich geen zorgen. “We hebben recentelijk in het seizoen 2017/2018 een dramatisch jaar gehad, waarbij we in de voorrondes al uitgeschakeld werden in Europa. Het kan daarna ook weer relatief snel goedkomen door eigen jeugd in te passen, gerichte aankopen te doen en de Ajax-filosofie weer neer te zetten.”

Heeft Ajax de weg omhoog gevonden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
749+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie