Frimpong wijst Oranje tegen Canada de weg

Het Nederlands elftal heeft het oefenduel met Canada met een overwinning afgesloten. Eenvoudig ging het niet voor de thuisploeg, maar dankzij doelpunten in de tweede helft van Memphis Depay, Jeremie Frimpong, Wout Weghorst en Virgil van Dijk eindigde de wedstrijd in 4-0.

Wedstrijdverslag: Matige eerste helft Oranje

De ploeg van Ronald Koeman begon moeizaam aan de wedstrijd. Na vijf minuten kreeg het de eerste kansen via Georginio Wijnaldum en Frimpong. Waar de aanvallende middenvelder zijn schot geblokt zag worden, ging de poging van Frimpong, die verrassend rechtsbuiten stond, over het doel.

Naarmate de eerste helft vorderde was zowel Nederland als Canada dichtbij een treffer. Wijnaldum zag Derek Cornelius redding bieden en Cyle Larin werkte de bal namens de bezoekers net naast. Vlak voor rust leek Brian Brobbey eindelijk de openingstreffer te maken, maar hij schoot tegen de doelman aan.

Memphis en Frimpong maken het verschil

Vroeg in de tweede helft wist Oranje alsnog te scoren. Waar Ryan Gravenberch na een uitstekende dribbel door de Canadese defensie eerst nog een grote kans liet liggen, was het vervolgens tóch raak. De bal kwam bij een voorzet van Frimpong bij Memphis terecht, die de 1-0 op het scorebord zette.

Een paar minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was het Frimpong zelf die schitterende in de lange hoek raakschoot. De gelegenheidsrechtsbuiten werd vervolgens naar de kant gehaald, waarna invaller Weghorst na een uur spelen het derde doelpunt op zijn naam zette.

Gedurende het laatste half uur bleef het Nederlands elftal op zoek naar meer doelpunten. Zo was Weghorst in de slotfase nog zeer dichtbij de vierde treffer, maar van dichtbij kreeg hij de bal niet tegen de touwen aan. Uit de hoekschop die volgde maakte Van Dijk, die vanaf de reservebank begon, alsnog het doelpunt: 4-0.

Scoreverloop: 1-0 (50′) Memphis Depay, 2-0 (57′) Jeremie Frimpong, 3-0 (63′) Wout Weghorst, 4-0 (83′) Virgil van Dijk