Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Frenkie de Jong voorzichtig over EK-deelname: “Of dat realistisch is?”

Foto: Frenkie de Jong voorzichtig over EK-deelname: “Of dat realistisch is?”

Frenkie de Jong houdt een slag om de arm of hij fit genoeg is om op het EK te spelen. De Oranje-international is vrij behoudend in een update over zijn revalidatie.

Frenkie de Jong durft nog niet te zeggen dat hij speelt op het EK

Bondscoach Ronald Koeman stelt dat De Jong inzetbaar is tijdens het eerste duel bij de eindronde, op 16 juni tegen Polen. De middenvelder zelf is voorzichtiger. “Natuurlijk. Het liefst ben ik zo snel mogelijk fit. Maar ik plak nog geen datum op een rentree. Ook niet op wanneer ik weer iets kan doen in teamverband”, zegt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad, die meldt geen informatie achter te houden. “Ik weet het echt niet. Het is afwachten. En hopen. Dat is hoe de vlag erbij hangt.”

‘Dit is geen pech meer’

De spelverdeler van FC Barcelona raakte zes weken geleden voor de derde keer dit seizoen geblesseerd aan zijn enkel. Het ging mis in de Clásico in een duel met Federico Valverde. “Toen ik op de grond lag dacht ik niet meteen: daar gaat mijn EK. Maar het toernooi schiet wel gelijk door je hoofd. Of het pech is, drie keer dezelfde enkel? De eerste twee keer wel, maar laatste keer niet meer. Het zit in je hoofd dat je niet helemaal ‘vrij’ bent in het bewegen en dan ga je net iets anders naar de bal toe.”

De Jong wil voorkomen dat een chronisch kwetsuur zijn carrière kan verpesten, zoals bijvoorbeeld Marco van Basten ooit overkwam. “Van Basten is wel even door mijn hoofd geschoten, ja. Gelukkig is daar nu geen sprake van. De enkel is niet onstabiel. Daarom was er geen operatie nodig.”

Denk je dat hij vrijuit kan spelen op het EK?

  • Ja, gaat lukken
  • Dat sowieso niet
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie