Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Frenkie de Jong verdedigd: “Zo heeft hij nooit gespeeld”

Foto: Frenkie de Jong verdedigd: “Zo heeft hij nooit gespeeld”

Frenkie de Jong kreeg de voorbije maanden van Ruud Gullit veel kritiek op zijn spel. Hoewel Rafael van der Vaart goed snapt waar het vandaan komt, neemt hij het voor de middenvelder van FC Barcelona op.

Stevige kritiek Gullit op De Jong

De Oranje-international beleefde een zeer succesvol seizoen bij Ajax en maakte vervolgens in 2019 een droomtransfer naar de Spaanse grootmacht. Waar het de hoop was dat De Jong daar zijn laatste stappen in zijn ontwikkeling zou maken, is hij nog altijd niet allesbepalend voor de club.

Gullit stelde onlangs bij Rondo op Ziggo Sport dat de Nederlander veel meer uit zijn kwaliteiten kan halen en dat hij ook in het Nederlands elftal meer kan brengen. Volgens Gullit kan hij beter in een aanvallendere rol op het middenveld spelen, dan vlak voor de verdediging.

Begrip Van der Vaart voor kwaliteiten

Van der Vaart is het daar gedeeltelijk mee eens. De voormalig international vindt ook dat De Jong nog niet alles laat zien, maar stelt dat hij specifieke kwaliteiten heeft en dat hij niet overal op het veld aanwezig kan zijn. Hij betwijfelt daarom of De Jong ooit gaat laten zien wat Gullit verwacht.

“Hij is geen scorende speler die heel veel assists geeft. Het zou wel kunnen, maar zo heeft hij nooit gespeeld”, begint Van der Vaart. “Ik snap wel wat Gullit zegt, je dicht hem nog meer kwaliteiten toe dat hij nóg bepalender kan zijn. Maar hij moet de bal ophalen, naar voren brengen en het liefst hem nog zelf maken.”

Is de kritiek van Gullit terecht?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, absoluut niet
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie